Resultat

Fick sitta i närmare 2h på vårdcentralnen innan jag fick som väntat penicillin, Selexid närmare bestämt.
Det var som jag trodde en urinvägsinfektion, men dom ville ändå göra en odling på det för att se att inget annt ser konstigt ut. Så man jag får avvakta lite och se om jag får ett samtal från läkarn, då blir det antibiotika i sånt fall.
Men jag hoppas och håller tummarna att det bara är en enkel infektion och att penicillinet fungerar.
Ska äta dessa 3ggr/dag i 6 dagar, och jag längtar tills det är över och man fungerar normalt igen.
Nu blir man lite fången då man ständigt måste ha tillgång till en toalett. Vilket är väldigt påfrestande.
Men nu ser jag fram emot att bli frisk och att ta upp träningen igen, som tyvärr legat lite på hyllan under denna
stressiga sommar.

Tjo och hopp


Vårdcentralen

Idag har jag beslutat att ringa vårdcentralen för min urinvägsinfektion.
Hela helgen har i största del spenderats på toalettet och i sängen med ett stort glas vatten med citron.
Men inget tycks ha hjälpt, endast att mina njurar gör ont i dag eller att dom är lite ansträngda efter allt slit.
Så för att jag inte lyckas få bukt på detta själv denna gång, så får det bli en tripp till vårdcentralen på andra sidan gatan i flen,  och få lite penicillin utskrivet :(

Wish me luck!


Lördag 24/7 = höstväder! Denna dag har ...

Lördag 24/7 = höstväder! Denna dag har absolut inte haft något vettigt innehåll överhuvudtaget. Jag har legat i min sköna säng framför tvn och bara vilat. Har varit en sömnlös vegna pga urinvägsinfektion. Igår och idag på dan har varit värsta dagarna. Men idag har jag hinkat i mig en citron (som jag inte är så förtjust i). Så det har lindrat lite. Var och hyrde Alice i underlandet tidigare, då det var så tråkigt väder. Så när min älskade äntligen kom hem efter att varit borta en vecka, ville jag ha mys framför filmen. Men efter 20min in i filmen tröttnade gubben och ville se annat. Så jag får försöka titta klart på filmen imorn innan den ska lämnas in och jag istället ska hyra Shutterisland (tror jag det stavas?!) En ny film med Leonardo Di Caprio. Nu ligger jag och zappar mellan 4an - Men in black II och slimmed down celebs på mtv. Mina sötnosar sover redan och jag är rastlös. Är så dans sugen, var evigheter sen. Skulle på fest ikväll men blev inställt. Men med tanke på vädret gör det mig inget egentligen, är rena rama hösten utan för min dörr - Burr! Nu blir det mer tv-tittande. Tessan - Over and out!


Friday - and i´m not feeling so good

Idag är den efterlängtade fredagen här. Som jag har längtat.
Denna vecka har varit väldigt lärorik med fastighetsaffär och annat skoj.
Men det har varit otroligt slitsamt. Dels för att saknaden efter min älskade varit väldigt stor, sömnbrist och
sen i tisdags fick jag en liten lätt urinvägsinfektion :( 

Kan man få det på sommarn tänker ni och svaret är Ja, tyvärr.
Jag har nämligen haft urininfektion många gånger, och är man känslig kan man få det 
bara av att man håller sig för länge, eller att det är kallt i vattnet osv. 
Jag fick det pga att jag höll mig för länge och nu ångrar man sig. Ni som haft detta vet känslan av att
vara kissnödig hela tiden och att det gör ont.
På dagarna har det ändå gott an, men på  kvällarna, nätterna och på morgonen är det värst. Vaknar fler gånger på natten för att gå på toa, på morgonen känns det som om jag inte kan lämna toan. Imorse var det som värst. Sen har man en bit att åka till jobbet underlättar inte situationen.
Jag är trött, ont i nacken och helt slut i kroppen och knoppen. Men nu sitter jag och försöker hinka i mig en liter 
tranbärjuice i hopp om att det kan försvinna till kvällen. Men som det verkar nu kommer det ta ett tag.

Igår hade jag en super mysig kväll med Mickan. Hon kom över och hade hyrt film till oss, Precious. Har hört så mycket om den, om den hemska mamman i filmen. Så vi bunkra upp med dricka, grönsaker och dipp, slog oss ner i soffan och var helt tysta genom hela filmen. Den ar fruktansvärd och man blev så arg.  Hon en människa som kallar sig mamma kan bete sig så äckligt mot sitt eget barn. Den rekomenderas varmt, men slutet var jätte tråkigt. 

Från det ena till det andra så har P och jag blivit överbjuda på en  liten inflyttningsfest hos Mange och Carro ikväll. Men som det ser ut nu kommer inte sötnosen hem ikväll, så jag får nog åka ut själv. Men jag får först och främst se hur jag mår ikväll. Vill inte vara kissis när man är ute på landet utan en vanlig toalett. 

Nu ska jag dricka lite med tranbärsjuice och försöka hålla mig vaken tills vi stänger.


   

Befinner mig i en djungel av preventinmedel

Jag skrev i ett inlägg för ett tag sen att jag skulle byta p-piller. Forskade runt lite på nätet och hittade då ett nytt p-piller med naturligt östrogenhormon som heter Qlaira. Jag var till Sesam och talade med en sköterska som läst på lite om den tills jag kom, och det var inge större skillnad på detta p-piller än andra. Men hon hade aldrig skrivit ut några till någon annan tidigare, så hon frågade om jag kunde återkomma till henne och berätta hur dessa kändes efter 3 månader.
När jag hämtade ut dessa fick jag först en chock för att dom var så dyra, ca 340kr för endast 3 månader.
Så när jag ätit dessa i en vecka började jag få blödningar, precis som mensen. Men jag tänkte att det måste vara något tillfälligt, då jag veckan innan hade första mensfria veckan (allstå första veckan med nya p-illren). Men dessa blödningar slutade inte förrän torsdagen, så sammanlagt blev det en normal mens vecka. Sedan fick jag uppehåll och när jag gick in i den "normala" mensveckan på kartan började den som vanligt igen. Så jag hade alltid blödningar 2v av 4.
Nu i fredags gick jag in på vecka 2 på karta 2, och vad fick lilla jag på söndagen? Ja såklart, mensen!!!
Gahh blir tokig! Så dessa piller var skit. Man vill inte ens blöda i 1v och framför allt inte 2v på 1 månad.
Så nu blir det till att ringa sköterskan och tok dissa dessa piller och begära nya.

Men vad ska man ha för p-piller?
Det är ju en ända stor djungel av massa olika piller och i denna smet vill jag bara hitta ett piller som påverkar kroppen så lite som möjligt, som är så naturligt som möjligt och gör att kroppen blir som den ska vara.

När jag fick dessa skit piller rekomenderade hon annars p-ring. En ring som man stoppar upp och som innehåller samam hormoner som i ett p-piller. Men denna måste tas ut var tredje vecka och då kommer mensen. Jag tänkte direkt att det måste kännas obekvämt vid sex, men de skulle inte påverka sa hon. Vissa killar har kunnat känna av den, men inte alla. Men jag kände att det verkade jobbigt att hålla reda på denna och behöva gröta ut den var tredje vecka. Om man känner obehag vid sex, kunde man bara ta ut en och stoppa upp den igen när man var klar. Men då har man ju redan lessnat!

Hittade en hemsida om preventinmedel där det står lite fördelar och nackdelar om alla preparat.
Där fanns det nått som hette p-plåster?! Har aldrig ens hört att det finns något liknande.
Detta plåster kunde man ha vart som helst på kroppen. Den tål vatten, värme samt kyla och lossnar sällan.
Den har samma hormoner som både ett p-piller och ringen. Denna byts ut en gång i veckan i 3 veckor , i 4de veckan har man inget plåster och då får man en menliknande blödning. 
En fördel med p-plåstret är att hormonkonsentrationen i blodet blir mer konstant, eftersom plåstret avger en jämn ström av hormoner hela tiden, till skillnad från ett piller som man tar 1gång/dag. Detta kan ev. göra att tjejer som är känsliga för hormonomställningar får mindre besvär med humörsvängningar och nedstämdhet. En annan fördel är att den som har p-plåster fortfarande är skyddad mot graviditet vid diarré och kräkningar.
Det låter ju toppen, men vart ska det förbaskade plåstret sitta och hur kul är det att ha just ett plåster på sig i 3v och sedan vara fri i 1v?! 

Jag blir alltså tokig av alla dessa preventinmedel. Jag vill inte ha p-stav eller p-spruta då jag vill kunna planera när man vill skaffa en liten. Med dessa två kan det ta upp till 1 år innan kroppen är som vanligt, att mensen kommer som den ska och att man kan bli befruktad. Stavarna sitter i antingen 3 eller 5år. Sprutan tar man var tredje månad och den rekomenderas inte att ta mer än 2 år. Känns ju inte nyttigt för kroppen.

Det absolut enklaste vore ju såklart att använda kondom, men jag klarar inte av det. Eller min lilla hallon grotta förvandlas till en stängd grotta. INGET kommer in där bara känslan av gummi. 

Så gott folk, vad rekomenderar ni? 
Vad ska man ha? 
Vad funkar bäst för er?

Jag är livrädd att bli med barn just nu när man försöker hitta rätt preventinmedel, då jag endast har ett långtids vik för en tjej som är mammaledig, så när hon är tillbaka vet jag inte om jag blir kvar eller om man hittar nytt.
Vill gärna ha något arbete att komma tillbaka till eftersom jag kämpat så hårt för att komma hit och för att jag vet hur det känns när man lever på a-kassan.

What to do people?

  

 

 Källa: preventinmedel.nu

 

 


Dagens inköp, ännu en maxiklänning :) Denn...

img_0524 (MMS)

Dagens inköp, ännu en maxiklänning :) Denna mjuka härliga kreation är från Ginatricot kostade 199kr. Kanske inviger denna imorn på jobbet :)


My birthday weekenden

Man kan sammanfatta min födelsedag och fest som total lycka!
Att man omringas av så underbara människor är helt makalöst underbart - Love ya!

Fredagen började med att min älskade väckte mig redan kl 5 på morgonen för att hinna gratta mig innan det bar av till arbetet. Jag var knappt i medvetande men blev ändå glad.
När min klocka ringde och jag hoppade upp ur sängen med glädje för att möta min första dag som 25 åring, hoppade jag ner i Indras säng för att få en grattis puss. Sen när man skulle gå utanför dörren ringde mobilen och den andra gratulationen kom. Jag blev väldigt glad och det pratades lite om vad som komma skall. Sedan hoppa in i bilen, rulla till jobbet och mobilen plingade flera ggr med fler gratulationer. .
Väl på arbetet bjöd mina trevliga kollegor mig på glass och kanelbulle till frukost och jag fick även en jätte fin blombukett. 

Efter jobbet var det tok stressigt. Iväg och köpa det sista till fikat och hämta Indra. När jag precis skulle parkera stod första gästerna utanför dörren. Jag hade sagt fel tid till dom bara sisådär en timme och det gick bra ändå :)
Efter en timme så rullade hela familjen in och det var både smockat hemma hos mig och varmt.
Men klockan 8 var allt över och alla hade åkt hem, de lämnade efter sig en väldigt trött 25 åring som bara längtade efter sängen. Men istället sa jag hej då till min älskling som skulle till Skenninge för jobb och sa hej till min systerson Linus som ville sova över. Men jag var nog inge vidare tillsällskap då jag somnade hela tiden till filmen vi tittade på.

Lördagen var äntligen här och det var fullfart på mig igen. Direkt när jag gått upp, tvättat Indras sår och fått i henne sina mediciner, bar det av hem till mamma som fick agera hundvakt ett par timmar medans jag yrade runt på stan efter en klänning till kvällen. Lyckades komma hem med två :)
En lite mer avslappnade linne/klänning från Carlings med "brottar" rygg. Den är vit med rosa och lila rosor på. Riktigt fin och enkel. Kul att jag vågade ha en så "färggrann" klänning ;)
Sen blev det en svart super skön maxiklänning från H&M + bh + trosor + halsband + toffsar + ett vitt linne. Var riktigt nöjd med mina inköp.

När jag kom hem var det bara att slänga fram snabeldraken (dammsugarn) och börja städa, när det var klart hoppa jag in i duschen då det var såååå sjukt kvavt ute. Sedan fixade jag med ingredienserna för bålen som skulle bjudas på men fick åka och hämta spriten. När jag kom hem stod redan vackra systrarna Wally utanför dörren :) Haha komiskt att jag två dagar i rad inte ens var först hemma på min födelsedag eller min fest.
Dessa otroliga systrar fixade med bålen medans jag fixade med mig själv. Därefter började alla rulla in t.o.m min älskade som egentligen skulle vara i Skenninge kom hem och överraskade mig. Det hade blivit strömavbrott där så han passade på att åka hem för bara några timmar, bara för min skull. Han kom kanske runt kl 22 och åkte igen kl 4. Han är ju bara för fin min sötnos!

Dessvärre var det många andra som inte kunde komma på festen då Kent spelade på Parken, men jag var inte det minsta avis. Dom stod där i regnet och lyssna på musik jag inte riktigt diggar :)
Men alla de underbara vänner som befann sig på plats förgyllde min dag enormt. Jag fick så otroligt fina presenter, vilket jag inte alls hade förväntat mig, men som gjorde mig väldigt lycklig.
Dessa fantastiska människor passade även på att sjunga Happy birthday by Stevie Wonder, kändes lite jobbigt att vara helt i centrum och sitta ner medans alla stod upp och sjöng för mig. Men det var otroligt fint av dom och det gjorde gott för själen.

När det tyvärr var Söndags förmiddag och jag vaknade var det med ett stort leende på läpparna. Jag kände att jag sprudlade av glädje och var så himla lycklig över helgen. Att jag har så makalösa, underbara, älskade, roliga, härliga människor runt mig. Ni är bäst mina vänner!

Nu ser jag verkligen fram emot 4 augusti då jag ska tillsammans med mina älskade favoriter Fia och systrarna Wally se på Melissa Horn. Vilken kväll det kommer att bli!

Nu ska jag avsluta detta låååånga inlägg med att tillägga att i söndags bokade jag en resa till min käraste kusin Marianne i Zürich. Så först kommer hela familjen Stettler hem i mitten på september för att visa upp sin underbara nykomling Annika, och sedan följer jag med dom hem 1a oktober och flyger hem den 4de. Ska bli så mysigt att kramas med lilla Micki och Annika. Längtar!

Ja och sen vill jag även säga att min maxiklänning är helt underbar, förstår att dom blivit populära. Ska nog investera i en till :)

Nej nu får det räcka med info för idag.
Hoppas du blir nöjd nu älskling när du ser att du har lite att läsa på jobbet ;-)

Ha det bäst alla underbara vänner och tack så otroligt mycket för att ni förgyllde min dag! Kram


Min lilla älskling blev biten av en hund i...

img_0519 (MMS)

Min lilla älskling blev biten av en hund i måndags, vilket resulterade i ett veterinärs besök nu ikväll. Hon hade två hål i kinden, det var infekterat och savade väldigt mycket. Så de fick ge henne lugnande och smärtstillande för att riktigt kunna raka bort pälsen som var skorpigt samt kunna gno rent hela såret. Hon fick även tre sprutor och ska äta två olika tabletter morgon och kväll, varav den ena antibiotika. Så nu har hon en tratt runt huvudet och är helt groggy. Stackars mitt lilla hjärta :( Det var fruktansvärt att se henne somna och man tittar på helt maktlös. Nu har jag burit in henne till sängen så nu sover hon. Så nu är man 1900kr fattigare och medicin skall inhandlas imorn. Jag gör allt för att hon ska må bra. Känns tungt att jobba nu, men som tur var ställer Eva upp imorn och vakar över henne. Får hoppas det läker fint nu ihelgen, annars blir det ett besök till nästa vecka. Håll tummarna för Indis.


I'm in love!!!

img_0498 (MMS)

I'm in love!!!


Åbryggan tonight!

Ikväll ska vi med finaste Noak och Nadja till Åbryggan för en massa mys i kvällssolen.

Ska bli så underbart att bara få sitta och få mat serverad, dricka ett glas rosé (eller fler) och bara snacka en massa gojja. Har längtat efter denna fredag hela veckan och nu är man verkligen värd en god bit mat!

Hoppas ni få en super trevlig kväll!

 

 


Viva la Barcelona

Igår var jag och Madde hem till Ellen för att fira hennes 25års dag samt för att prata lite om en resa till Barcelona.
Vi hade pratat om att vi bara skulle åka på en kryssning eller ta en weekend till Götet, bara för att umgås och ha roligt. Men istället satt jag och titta på lite weekend resor till bl.a. Barcelona och Alicante i Spanien.
Resorna till Alicante var jätte billiga men boendet var lite dyrare. Så jag fastande mer för Barcelona, just för att den ligger efter kusten som Alicante men har nog mer histora. Känns lite roligare att åka dit. 
Så vi slog fast i saken igår och spontan bokade en weekend till Barcelona igår hemma hos Ellen. Vi blev helt lyriska och började planera direkt vad vi ville se osv. 
Flyget som blir med Ryanair från Nyköping, gick loss på hela 880kr/pers.
Resan kommer att ske torsdagen 26/8 till söndagen 29/8. 
Det kommer bli så himla underbart! 
Vi har inte bokat boende än men har hittat ett billigt hotell som ligger 400m från "centrum"
och ett stenkast från den ljuvliga stranden Barceloneta samt shoppinggatan La Rambla. 
Det lutar mest åt att vi bokar ett rum för 3 där =)

Eftersom vi har 3 hela dagar att rumla runt på och se oss omkring, har jag nu skrivit ut en massa sevärdheter som en tvättäkta turisto, så vi lättast kan hitta alla fynd och underbara platser.
Fast man är på en semester vill man ändå vara effektiv och förvalta tiden där nere på bästa sätt.

Någon som varit i Barcelona och vill tipsa lite härliga plaster vi absolut inte får missa?
Eller bara något att tänka på när man åker dit?
 

Helt underbart ljuvligt att ha så fina stränder precis intill storstaden!

Ska bli så sjukt roligt att få åka dit med bara girlsen. Vi ser denna resa som vår 25års present till oss själva, då Ellen fyller idag, jag fyller den 16de och Madde på efterslänten i december.
Vi hade gärna åkt med våra grabbar också, men min pöjk har egna planer som innefattar hojjen och då kan inte lilla jag åka med =(
Sen tyckte vi oss vara värda att bara vara Vi . Bara umgås som bara Vi kan. Sen är inte grabbarna så intresserade av varken gå på shoppinggator eller ligga på stranden och glassa. Så denna resa är endast till oss och för oss. Kommer bli så himla härligt att få åka iväg en helg, blir en förlängning av min semester som jag annars har v. 32-33 =)

*LOVE IT*

 


Idag har vi legat ute på piren i sundbyhol...

img_9098 (MMS)

Idag har vi legat ute på piren i sundbyholm i nån timme och gottat oss i solen. Har tvingat ner Indra i vattnet och hon går bara ut tills att vattnet knappt snuddar magen, haha min lilla dam är inte storm förtjust i att bli blöt. Så fort man skvätter på henne, blir hon sur och går upp :) Men vi höll kvar henne två gånger och hällde över vatten på henne och jag tror hon ändå tycker det var skönt. Blev tyvärr inte så länge då både Indra och Putte snabbt blir rastlösa, så jag fick ge mig :( Nu på kvällen har vi bara legat i vår underbara säng och haft lite tid för oss. Imorn blir det arbete för oss båda vilket betyder - ny vecka, nya möjligheter! Ha en trevlig kväll gott folk.


Sitter ute i Ärla hos Jocke och Fia. Har p...

img_0476 (MMS)

Sitter ute i Ärla hos Jocke och Fia. Har precis grillat och gottat oss en massa. Nu sitter vi bara ute på altan och myser. Så himla skönt att bara sitta ute på altan en underbar sommarkväll som denna.  Imorn ska jag och finaste lilla Moa till parken badet. Ska bli så kul att mysa med henne.