Efter att legat sjuk en dag förra veckan o...

img_4154 (MMS)

Efter att legat sjuk en dag förra veckan och fick en två dagars återfall denna vecka, känner jag mig bättre både i skalle och kropp. Har äntligen  orkat julpynta här hemma, så nu sitter jag och Indisen och myser i detta härliga julsken. Saknas dock en familjemedlem, har snart varit ifrån varann 1,5v nu :(


Idag får jag verkligen känna på hur det är...

img_0792 (MMS)

Idag får jag verkligen känna på hur det är att ha två barn + hund hemma - helt själv dessutom! Det är minst sagt en fartfylld dag *haha*


Carpe Diem

Eftersom renoveringen i vår lägenhet kommer att startas efter årsskiftet, så sitter jag och bara tok frossa i en massa indrednings sidor. Jag är helt lyrisk av glädje och jag vill fixa nu!
Å när jag satt och tittade på en hemsida som har en massa dekorer, så fann jag denna bild nedan.


Och som många säkert vet så älskar jag äldre stuk på lägenheter/hus, så som högt i tak, balkar i taket, öppna spisar, kaminer - you name it.  Just för att de har historia, en personlighet och de skapar värme, som jag kan känna att man inte får i en nyare/mordernare lägenhet. 
Åter till bilden, så ser man att dom själva byggt en (till utseendet) lik öppenspis modell, som jag tycker är tok snygg och smart. Varför har jag inte tänkt på det tidigare att bygga en egen?!

Man kan både ställa blockljus, eller som på bilden, men även köpa olja som ger en naturlig eldslåga som används i "dekor" öppnaspisar. Jag har tänkt flera gånger om man skulle ha köpt en sådan öppenspis, men tyckt att det varit dyrt. Så jag ska nog banne mig bygga en egen, med hjälp av P såklart, och ha i v-rummet.
Får dock se vilken modell som är lättas att bygga, en hörn- eller en vanlig längst-med-väggen modell. Men det visar sig efter man vet på ett ungefär vad det kommer gå på i material kostnad.

Sedan har jag bestämt mig för att beställa hem textdekor till något eller några av rummen, som skall sättas på väggen, men inte bestämt vilken text. De får jag nog vänta tills vi valt ut tapeter osv och renoveringen har startats. 


 

 


Dagen med STORT D...

Det är alltså 5 år sedan jag och P började träffas. Det är helt sjuk - 5 år!!!
Vart har åren tagit vägen?! Och vad har hänt sen dess?!

Kan säga så mycket som så att det har varit ett par underbara år tillsammans men vi har
självklart (som vilket par som helst) haft både upp och ned gångar. Vi har nog varit med om det mesta.

Den absolut tydligast motgången vi tillsammans tagit oss igenom, är hans olycka i maj för 3 år sedan.
Det var nog även vår största prövning som par och den tog vi oss igenom med bravur enligt min mening.
Men det var absolut inte lätt, trots att man älskar varann.

Men som sagt det är mycket vi tagit oss igenom och mer kommer det sannerligen att bli. 
Och som mitt favorit citiat säger (men med en lite ändring) - What dosen´t kill us makes us stronger!

Älskar dig min lilla tok :)






Då det är endast eliten på kontoret idag {...

img_0789 (MMS)

Då det är endast eliten på kontoret idag {jag & Helena} så vi har lyxat till det med smörgåstårta till lunch. Vi köpte en stor så det räcker till lunch även i morgon. Så jag myser på jobbet med god lunch, trevligt sällskap och tända ljus - de kallar jag lyx!


Award

Jag har fått en fin award från min käre vän Nadja - man tackar så hjärtligt! Det går ut på att berätta sju saker om sig själv och sedan skicka vidare till sju bloggare.



1. Jag har två tatueringar, med en på g.
2. Arbetar som Prvat- och Företagsrådgivare på SHB
3. Är moster till tre fina barn och snart faster till två
4. Är en norsk kvarting 
5. Har ett stort intresserad för bilar
6. Är otroligt höjdrädd
7. Dockor av alla de slag skrämmer mig, speciellt porslin!

De bloggar jag skickar vidare till är:
Sofia, Elena, Ida, Camilla, Linda, Rosanna, Lillasyster

Länka till den person du fått awarden från, kopiera in bilden,
berätta sju saker om er själva och skicka vidare till sju andra bloggare.


Helgens sammanfattning

Fredagen startade som vilken annan vardag som helst, med arbete. Hade en väldigt intensiv, fartfylld och lärorik dag. Jag fungerar som sagt bäst under stress och press. När kontoret var stängt tog jag mig vidare mot brorsans lägenhet då vi väntade på en mäklare. Det blev ett väldigt trevligt möte, vi fick positiva besked och brorsan var mer än nöjd efter allt beröm han fått för sitt arbete på lägenheten. Jag kände mig mycket stolt!

Efter mäklarträffen tog jag mig hemmåt för att äta en bit mat. P nämnde då att det skulle bli en liten glöggkväll med grabbarna hemma hos oss. De var väl mysigt tänkte jag fast jag inte gillar glögg. Men jag hade laddat med dricka och snacks inför Idol. Första personen att dyka upp var P´s vapendragare Danne, sedan dök Emil och underbara Ida upp. Men jag satt stadigt med min dricka medans de andra intog alkoholhaltiga drycker. Efter många gäspningar och hoppet om att det ändå skulle bli en lugn och tidig kväll, så knackade det på dörren igen, där stod Johan, Linda och Ekan men systemetpåsar i högsta hugg. Nu började jag känna att det inte alls skulle bli en lugn kväll med lite sällskap, utan ett riktigt raj raj. Så jag gick och hämtade min lilla vinare och korkade upp för att social-dricka lite. Men denna från början lugna tillställning resulterade i en väldigt lyckad och spontan hemmafest på sisodär 11 (lätt berusade) härliga personer. Det blev en väldigt härlig kväll med mycket skratt och sång.

När väl lördagen infann sig med stormsteg, var det inte många knop man gjorde. Vi drog oss länge i sängen tills vi kände att nu måste då lilla gumman få komma ut och göra sitt, trots att hon egentligen kunde sova bort hela dagen. Men vi tog oss sedan iväg i våra mysisar, hämtade lite mat och placerade oss framför tvn. Därefter ansölt Mange och Carro upp för en myskväll framför Så mycket bättre och filmen What happens in Vegas.

Igår var det fars dag och självklart skulle pappsen firas. Jag tog Indra under armen och åkte till Ica Maxi för att köpa filmerna The Hangover och Björn Gustafsson - Ett livsverk, som han fick i present. Men dessa filmer fick han även cheddar popcorn och julmust, som gjort för en filmkväll. Men vi tittade på The Hangover tillsammans och den är ju så bra. Pappa blev iaf väldigt nöjd över sina presenter, vilket glädjer mig.


För övrigt så kommer det ny mäklare till brorsan idag och det ska bli intressant och höra vad hon säger. Denna mäklare har sålt de andra fastigheterna i föreningen, så det ska bli kul å höra vad hon värderar lgh till.

Å idag fick jag besked om att vi fått lån för att köpa vår lgh, känns helt underbart. Så det blir många fina julklappar till oss i år, när vi äntligen blir ägare av vår bostad. Efter årsskiftet är det vi som drar igång med renovering - längtar!


Thank God It´s Friday


Gud va underbart att det ÄNTLIGEN är fredag. Den här veckan har dock gått snabbt (som vanligt) men den har varit slitig. Har dock haft lyxen att ha min käre sambo hemma sen måndags kväll. Detta är något man inte längre är van vid. I onsdags när vi hade den värsta dagen på jobbet både känslo- och händelsemässigt, så överraskade min sötnos mig med att ha maten redo när jag kom hem. Det bjöds på tacos och han hade tänt ljus i hela lägenheten. De där kallar jag vardagslyx!

Idag har jag haft fullt upp med möten och kundbesök, väldigt lärorikt och intressant. Så denna dag har gått väldigt fort. Kommer att åka hem lite tidigare idag då jag bokat en värdering på brorsans lägenhet. Mäklarn kommer dit klockan 16.00 och det ska bli spännande vad den är värd. En annan mäklare är bokad på måndag, så vi får se vem som har mest och bäst att erbjuda. Sedan ska den ut på försäljning.

På lunchen fick jag ett samtal från min älskade som ställde en diagnos på mig. Jag har klagat tidigare på min trötthet, min mage, får blåsor och är allmänt känslig i munnen, att jag är orkeslös mest hela tiden osv. Jag försöker tänka på vad jag äter, vitaminboostar mig själv i stort sätt varje dag, men inget tycks hjälpa. Kroppen är precis som vanligt, jag är lika trött trots "fasta" sov tider, jag har fortfarande strul med magen fast jag undviker laktos. Som sagt allt verkar vara som vanligt fast jag ändrat en massa.
P hade iaf läst en artikel på Aftonbladet om en vanlig "folksjukdom" där han tyckte att de allra flesta symtom passade in på mig. Så jag gick in och läste - han hade faktiskt rätt, är det så att jag faktiskt har svamp i kroppen?! Nu känner man sig som en hypokondriker, men det kändes som om han faktiskt hittat orsaken till varför jag mår som jag gör.

Jag ska försöka testa att äta dessa saker som de tipsar om i artikeln, som förebygger folksjukdomen Candida.
Gå in och läs artikeln här om ni är nyfikna på vad det kan vara för något. Även ni kanske har Candida, då det sägs att varannan kan vara drabbad.




Vilken myskväll man kom hem till. Min älsk...

img_0785 (MMS)

Vilken myskväll man kom hem till. Min älskade hade överraskat med tacos och tända ljus. Detta var precis vad jag behövde efter en känslomässig, händelserik och intensiv arbetsdag. Så det kändes som rena semester och komma hem till ett dukat bord. Vilken super mysig kväll vi har mitt i veckan :)


Dagen startas med en riktig vitaminkick. F...

img_0771 (MMS)

Dagen startas med en riktig vitaminkick. Färskpressad apelsinjuice, activia hallon yoghurt, passionsfrukt och en satsuma. En riktigt god frukost! Nu är man redo för dagen. Ride on!


Min "nyttiga" lunch består idag av följand...

img_0768 (MMS)

Min "nyttiga" lunch består idag av följande: äggröra med paprika, chili, lök och bacon. Till detta blir det groddar, blomkål och sockerärtor. Smakar smaskens :)


Time for some change

Idag har jag suttit och knåpat ihop ett mat och tränings schema till mig själv. Jag ska försöka att få ordning och reda på min vardag. Då jag alltid är stressad av någon anledning som jag ännu ej funnit, så måste jag försöka få lite struktur och försöka att finna lite ro. Jag har nu gjort ett schema med fasta mat tider samt lagt in träning 3-4 ggr i veckan.

Jag tänkte även att jag skulle skriva en matlista för hela veckan, men där fastnar jag. Har svårt med mat och för mat. Jag vet aldrig vad jag är sugen på, får alltid besluts ångest över vad man ska äta. Det jag vill är att äta en bra, nyttig och varierad mat. Men min mat fantasi finns inte! Har tittat på en massa recept, men kan inte bestämma mig för nått bra.

Det jag kommit fram till är att jag ska försöka äta Activia yoghurt, avokado och kanske ägg. Min mage har problem med att äta ägg, så vi får väl se hur det går. Denna lilla frukost fick jag insperation från Nadja. Vi får hoppas att den fungerar bra för mig också.

Så mitt mat-schema kommer att se ut såhär tisdsmässigt på vardagarna:
Mån - Fre
Frukost kl. 6.15 - Activia + avokado + ägg
Mellanmål kl: 9.45 - Frukt
Lunch kl: 11.45 - ?
Mellanmål ca kl: 15.00 - Fullkorns bar/kaka eller frukt
Middag ca kl: 18.00 - ?

Sedan kommer jag träna 3-4 dagar i veckan, och det varierar på vilka pass jag kommer köra:
Måndag eller Tisdag
Onsdag
Fredag eller Lördag
(Söndag)

Vi får hoppas att det fungerar att jag planerar mina vardagar på detta sätt. Känns jobbigt bara att Indra inte kommer få all min tid på kvällarna.

Ikväll ska det handlas och sedan blir det att gå till gymmet *jippi*

För att hoppa till något helt annat, så ska jag äntligen till tandläkarn i morgon för att ordna med en bettskena. Får hoppas att det inte tar så lång tid innan jag får hem den, så min käke kan bli bättre. Så istället för att jobba till kl 19.05 i morgon kommer jag åka hem 15.00. 


Hoppas jag hittar någon mer som är sugen på att få ordning i vardagen och kanske börja träna med mig :)
Behöver någon att peppa och bli peppad av!

Kom igen nu Tessan, nu kör vi!!!