Höst-depp redan i september

Brukar ni känna av att man blir lite mindre aktiv och lite "deppigare" på hösten?
Jag märker så tydligt att jag är såååå beroende av solljus att det är sjukt.
Just nu känner jag mig helt enkelt sjuk i kropp och skalle. Jag känner mig trött, energilös, deppad, sliten och allmänt helt förstörd. Har ingen ork i kroppen till att göra nått. Jag orkar inte ta tag i träningen, inte heller att städa upp och plocka i lägenheten. Å jag som verkligen vill träna. Har känslan i kroppen med ingen ork!
Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag skulle helst vilja krypa ur mitt eget skinn.
Har jag redan drabbats av en höst depression i september?!

Jag kan tycka att det är super mysigt med hösten, då man får mysa ner sig i soffan med tända ljus framför en film, utan att ha dåligt samvete. Att klä på sig den där snygga sköna höstjackan med en tjock halsduk virad runt halsen. att det kommer ånga ur munnen varje gång man tar ett andetag. Att löven ändrar färg och luften blir mycker friskare. Men både psykiskt och fysiskt klarar jag uppenbart inte av mörker.

Jag sitter helatiden och tänker på att jag måste hitta på roliga saker så jag har något att se fram emot, men det är inte så lätt och verkligen inte hälsosamt för plånboken. Speciellt inte nu när man snart ska köpa lägenheten.

Tyvärr känns det inte bättre av att min älskade jobbar borta hela veckorna (men med all rätt då pengar behövs till framtiden) och man endast har helgerna tillsammans. Helgerna som även är till för att göra allt annat man inte hinner i veckorna, helgerna som även är till för att umgås med vännerna som har fullt upp i veckorna och inte minst att umgås med Indra som tyvärr är hemma om dagarna (men självklart får komma ut och rastas). Men när väl helgen kommer vill man ge all sin tid till henne, till P och sina vänner. Men var finns tiden? När helgen väl börjar på fredagen så sprudlar det i kroppen av glädje, man lämnar jobbet med ett leende på läpparna. Men några timmar senare sitter man på tåget igen påväg till jobbet igen. Vart tog helgen vägen?

Jaja som ni förstår vet jag inte hur jag ska behålla lugnet i mitt eget skinn och inse fakta att mörkret är här för att stanna X antal månader.
Nästa helg kommer jag ta min älskade kusin Majja och hennes två underbara barn under armen och följa med dom hem till Schweiz. Där mina förhoppningar är att samla lite energi på borta plan och få hjärnan i schack.

Nej nu ska jag ta och fylla kroppen med lite bränsle.
På återseende!


Here is some pictures from my loving Barcelona


Lite skillnad på dörr. Våran lilla ingång är nr 308 :)





Här är en liten skymt av våran lyx svit med två enkel sängar och en dubbel i mitten.




      Detta är en bit av den vackra hamnen med pretty nice boats! 
                                                   




Här har vi precis njutit ett par timmar på den fina populära stranden Barceloneta.
Där serverades bl.a Mojito (mums), Cola - Fanta - Cerveza - Beer och Masachi - Masachi (vilket betyder massage,antar jag.) Var rätt svårt att förstå vad dom små thailänskorna tjötade om på stranden.




 Här är vi på Barcelonas akvarium där det fannas väldigt många vackra fiskar samt en hel del hemskt fula. Som denna märkliga fisk som verkar lägga sin näsa i blöt *haha* (usch den var dålig)





Längs den berömda La Rambla som var smackad med restauranger och shopping, stod det även en hel del mänskliga statyer, bl.a denna guldiga favorit.




Här har vi tagit oss ut på våran gamla motsvarighet till Rolling Rock, fast lite bättre och lite roligare.




Här har vi ett av Gaudis mästerverk, där fasaden är helt fantastisk med väldigt fina färger och sjukt snygga balkonger. Där de är formade som en "fantomen av opera" mask, som man kan skymta lite på bilden.




Här har vi Gaudis störta mästerverk som inte är av denna värld. Fast han gick bort på 20-talet fortsätter arbetet med La Sagrada Familia, som numer finansieras av besökare/turister samt gåvor. Detta är den gamla/första delen av kyrkan.


Här kan man se den nya delen som otroligt vacker med alla skulpturer





Här bjuds det på en Tessan la struts. Mitt ena ben ser bort kapat ut, men det var en fin palm :)





Ja då var det ett litet ax plock av det bästa i Barcelona, och det är helt sjukt vad jag längtar tillbaka nu när man gått igenom bilderna. Vill tillbaka och lägga mig på en solstol i den gassande solen och bara njuta!


Detta är mitt älskade radarpar. Oj oj vad ...

img_0661 (MMS)

Detta är mitt älskade radarpar. Oj oj vad denna lilla dam avgudar sin husse, och som ni kan se har hon idag börjat löpa. Så nu är hon extra fjantig :)


Sitter i ett soligt Västerås och tittar på...

img_0655 (MMS)

Sitter i ett soligt Västerås och tittar på SM final i Cross. Å va kul det skulle vara om man själv kunde köra. Jag vill göra något nyss och oväntat :)


Står i regnet och tittar på ett händelseri...

img_0650 (MMS)

Står i regnet och tittar på ett händelserikt rally ute skogen.


Vill resa - far far away!

Å idag har jag mest suttit och drömt mig bort till varmare breddgrader. Det är inte alls länge sen jag var i varma, härliga och otroligt underbara Barcelona. Men int räckte de int!
Inte nog för att jag åker på en weekend till Zürich den 1a oktober för att mysa med min kusin och kusinbarn. Har redan spanat in vädret där då det brukar vara varmt i september. Men denna gång är det lika kallt där som här. Vilket inte gör mig gladare. Hösten har bara börjat och jag har lite panik över allt kommande regn, gråa dagar, mörka mornar och kvällar, denna kyla. Tycker det är otroligt härligt med allt detta så länge jag är inomhus, gärna under täcket eller i myskläder och tofflor, med en kopp tea i handen och tittar på en bra film med tända ljus. Då älskar jag detta väder. Men annars känner jag bara hur mitt humör ändras och att jag blir så himla mycket tröttare.. What to do?! Jo man får se till att boka så mycket roligheter man bara kan för att hålla humöret uppe för att kunna överleva denna låååånga höst och vinter. En sak till jag gillar med när det blir lite kallare, är att man kan klä sig i jeans, snygga varma tröjor, tjocka halsdukar, mysiga jackor och framför allt, stövlar!

Men som många vet jobbade jag och min käre P hela somaren och hade ingen semester ihop. Så vi har små pratat om en "lång" resa på två veckor på varmare breddgrader i ett mycket vackert och billigt land - Thailand. Sveriges nya motsvarighet till Sällskapsresan! Vi har inte spikat nått eller för den delen tittat på resor gemensamt. Men jag är inne och tittar lite titt som tätt. Har idag spanat på flygresor dit i februari, och de ligger på runt 8000kr. Boende ligger runt 6000kr för två! Då finns det ändå billigare och dyrare hotell. Men jag har bara små spanat lite. Satt även och kollade på Resia.se och där kunde man åka med Fritidsresor både flyg och boende för ca 11000kr. Vilket jag inte tycker är så värst dyrt. Så nu ska jag suga lite på karamellen och tala med min käre P och se vad han känner för en resa med mig i februari/mars där omkring. Någon mer som är sugen på lite semester?!






Stoppa hetsen mot hundraserna!

Läste precis en debatt på Aftonbladets hemsida. Å detta är verkligen en debatt binner jag starkt för.
Jag är så fruktansvärt less på detta tjat om att förbjuda vissa hundraser för att dom är ett hot mot allmänheten. Jag vill att alla ska läsa denna debatt och se att enligt satistiken är inte våra hundar så hemska som media visar.
Det är väldigt tydligt i media, så fort en människa eller ett djur blivit biten av en såkallad "kamphund", då är det stora rubriker överallt. Men för inte så länge sen läste jag på Aftobnladet att ett barn hade blivit biten av en hund. I artikeln nämndes aldrig vad det var för ras, förrän dagen efter. Då fanns det en liten textruta längst ner i artikeln där det stod med mini text att det var en ras som klassas som vall-hund och helt ofarlig.
Så oftast märks det i rubriken att en "kamphund/mördarhund" bitit en människa och när det är en annan ras brukar det inte så lika tydligt vad det är för ras.

Är det media som orsakat denna hets mot hundraserna?

Det är verkligen upprörande.Visst finns det många hundar av alla typer av raser som är agressiva. Sen så ser dessa raser mycket hårdare ut, speciellt när dom leker. Dessa raser är väldigt tåliga och starka. Men därför är det viktigare att de personer som tänkt skaffa en sådan ras, verkligen tar sitt ansvar. Det är vi som uppfostrar hunden på samma sätt som föräldrar fostrar sina barn. Där även uppfostring av barn kan gå väldigt snett. Att barn, ungdomar osv börjar göra dumheter som påverkar samhället. Det är lite samma sak om man tänker efter. Ingen hund eller människa är väl onda när dom föds, det är vi människor som skapar och visar hur dom ska vara. Det är vi människor som styr allt. Det är även vi som förstör världen - ingen annan!  

Vi får ta vårat ansvar och hitta en annan lösning än att förbjuda vissa hundraser. Man kan inte dra alla över en och samma kam, om ni förstår vad jag menar?!

Min hund skäller exempelvis aldrig. Det är oftast små hundar som skäller som galningar på oss när vi är ute och går. Men dom är ju så små och söta, så det spelar väl ingen roll tänker folk. Men stoleken på en hund spelar absolut ingen roll. Hundar reagerar samma på agressiva, osäkra, dominanta, rädda, glada hundar oavsett stolek. Det är bara att vi inte riktigt kan läsa av hundarna eller veta hur hundar beter sig i hundvärlden.

Jag har till och med fått frågan av väldigt få personer när man varit ute på promenad: det där är väl en sån där mördar hund?! Då står min hund och tok viftar på svansen och vill inget annat än att hälsa. Helt sjukt!
Men nästan alltid när vi är ute på promenad och stöter på folk får jag beröm över hur fin hon är. Många kan inte ens se vad det är för ras, många tror att det är en labrador.

Ni som träffat min hund vet hur underbar hon är och kan ni tänka er, hon är en blandning mellan amstaff och pitbull. Förstå vilken mördarhunds-kombination!

Här har ni ett exempel på en artikel där en 2-årig flicka blev svårt biten av en schnauzerliknande hund - här!






För att läsa om denna debatt klicka på bilden ovan.


 


Idag har jag blivit med tvillingar :) Äntl...

img_0635 (MMS)

Idag har jag blivit med tvillingar :) Äntligen har mitt sovrum fått två nattduksbord. Jag är otroligt nöjd. Köpte dom av väldigt trevliga Camilla. Dom är hel vita som ni kan se i lite äldre stuk. Passar perfekt till vår säng och till mitt framtida sovrum ;-). Tack så mycket Camilla för att du sålde dessa till mig. Nu ska det mysas med min karl framför hyr-film och med tända ljus. Imorn är en ny dag med nya möjligheter.


Är på kräft/räkskiva hos Annika. Sitter ne...

img_0612 (MMS)

Är på kräft/räkskiva hos Annika. Sitter nere i puben och myser framför braskamin. Mysfaktor hög! :)


Partypic. from Barcelona

Här bjuder jag på en liten party bild från nattklubben vi var på i Barcelona.
Stället påminnde verkligen om de gamla goda tiderna på Rolling Rock. Det var nostalgi på hög nivå =)

Skriver mer om resan och visar bilder får denna underbara stad när jag har lite mer tid. Be patient people!

Boulevard Culture Club in Barcelona