Resultat av badrummet

Photobucket Pictures, Images and Photos Photobucket Pictures, Images and Photos

Här får ni en markant skillnad på vårt badrum, före och efter. Efter en obefogad försening och lite tjaffs så blev det klart förra veckan. Vi har dock inge golvvärme än då nöten som satt dit dosan, har av någon anledning tryckt in alla knappar. Det roliga i det hela att dom gjort en besiktning av badrummet utan anmärkning - hmm! Har en känsla att ingen besiktning är gjord, i sådant fall borde det ha upptäckts att man inte kan komma åt knapparna. Men de får inga pengar förrän allt är klart. Badrummet gick ju loss på ett par kronor.

Mitten på veckan

Nu har jag varit väldigt seg på att skriva här, men det beror på att jaghelt enkelt inte haft någon tid.
Vi har passerat Påsk helgen och den mer eller mindre bara sa *svisch*

Kan sammanfatta min helg på detta korta vis:
Torsdag: Gillkväll hos Erik och Sarah. Det blev en mysig kväll med barnskrik och prata gamla minnen.
Fredag: Träna Bodypump på morgonen - lovely! Förferre hos med med de fantastiska systrarna och goda maten från ChopChop. Vidare till Lokomotivet för Hoffmaestro!
Lördag: Slappade i solen mest hela dagen. La min tid och energi på min älskade vovve. Kvällen bestod av filmmys.
Söndag: Solade fram till eftermiddagen. Sedan sällskapade jag med fam. R ner till stan för att kolla på årets första cruising, som P skulle delta i. Men det blev en låååång väntan innan han äntligen döck upp med bilen, så jag äntligen kunde åka med på en tur. Efter detta begav vi oss ut till hans pappa för en grillkväll.
Måndag: Bestod återigen av sol, sol och ChopChop :) Men resten av dagen tillägnades boken.

Igår hann jag varken med träning eller nå annat vettigt, då det bjöds på mat hos Eva. Sedan skulle det fotas lite för att skicka till P´s försäkringsbolag.

Denna dag hinner jag inte heller med så mycket då återigen Eva bjuder på mat, dock på O´learys. Jag och P´s familj ska ner dit och titta på GUIF som spelar match ikväll kl 20. Så det ska bli mycket trevligt.
Då jag missar träning ikväll så blir det en långis med Indra innan maten, känner att jag ligger efter lite på stegtävlingen, men de ska det bli ändring på.

F.o.m nästa vecka blir det att fokusera på träning och kost. För att den 17 maj ska jag vara någorlunda fit ;-)


Dans onsdag

Idag är det äntligen dax för lite Aerobic Dans med Lollo Stapel. Ska bli otroligt roligt då jag missade förra veckan pga veterinärn och handboll. Får köra extra hårt så jag kommer ikapp de som var på plats förra veckan.

När det kommer till badrums renoveringen (som skulle varit klar i torsdags förra veckan), så var dom fortfarande inte klara igår. Jag ringde ett litet bestämt samtal till ägarn på Citygallerian som fick åka till lägenheten för att se till att dom skulle bli klara. Idag är nämligen besiktningen, ska bli intressant och se om dom blev klara i tid och att dom har städat upp efter sig.

För att raskt hoppa till nå helt annat, så pågår just nu en stegtävling, som det går bra på. Men det finns en del personer som försöker intala oss att man kan få ihop över 100 000 steg per dag. Hur undrade jag och skrev en liten tråd på tappa.se - oj vilken respons man fått där. Är massor med folk som håller helt med i de jag skriver och några som försöker skriva hur sin vardag ser ut och om vi sammanfattar dessa dagar, så tycks de ha fler timmar per dygn än vi övriga här på jorden. Har iaf upptäckt att en person som påstår sig gått så mycket har tagit bort sig från tävlingen. Om man ska vara med och tävla kan man väl ändå köra ett rättvist spel, vad vinner man på det annars?!

Hej å hå vad tiden går. Nu ska jag packa ihop min lilla väska och fara hem.Gör en spellista som passar till träningen

Då jag är en person som är värdelös på att komma ihåg namn på artister/låtar och är en som lyssnar påi stort sätt allt, så tar det mig en evighet att få ihop en musiklista som är bra till träningen. Nu har jag googlat på spellistor och fått jätte bra tips bl.a från iForms hemsida där dom skriver såhär:

Det viktigaste med en spellista för ett träningspass är att musikens bpm passar till det tempo som du ska träna i så du kan springa, cykla och gå med mera i takt till musiken.

Bpm är ett uttryck för musikens tempo och står för ”beats per minute” - alltså slag per minut. Här kan du se vilket bpm som passar bra till din träning.

Nedan får ni tips på vad Bpm´t ska ligga på för respektive träningsform.

  • Yoga: 60-80 bpm vid den långsamma formen av yoga som fokuserar på andning och teknik. Till den snabba formen behöver du ett bpm från 120-140.
  • Gång:115-125 till vanlig halvsnabb gång - och upp till 140 om det är powerwalking.
  • Spinning: Här finns det stora variationer. Uppvärmningen ligger på 120-130 bpm, om du spurtar på 180-190 och vid vanlig träning någonstans mittimellan.
  • Aerobics/annan konditionsträning inomhus: Här finns det många olika typer av träning men är det tal om högt tempo eller intervallträning bör bpm:et ligga på 130-150. Liksom vid spinning har en instruktör ofta redan i förväg valt musik.
  • Cykling: 120–160 bpm men i olika intervaller kan du nå ett högre bmp.
  • Styrketräning: Välj musik som du tycker om. Många tror dock att musik i snabbt tempo runt 150 slag per minut eller högre gör övningarna enklare.
  • Simning: Ha 120 och 140 som utgångspunkt, men du kan använda långsammare och snabbare låtar när du värmer upp, varvar ned, spurtar och kör intervaller.
  • Löpning: Det finns stora skillnader mellan uppvärmnings- och sprinterlopp men ditt uppvärmnings-bpm ska beroende på din form ligga på cirka 100, medan det för din vanliga träning bör ligga på mellan 120 och 180 - där det senare ska användas när du spurtar. Enligt forskarna kan många av oss springa till ett bpm på cirka 125.

JogTunes hemsida kan du gå in och knappa in önskad Bpm och få tips på musik till just din träning. På deras sida kan du även få förslag på en spellista för exempel löpning.

Så nu vet jag lite mer om vilken musik jag ska välja för att få rätt tempo till träningen. Tycker det är jobbigt när man kört ett träningspass och haft bra tempo och helt plötsligt kommer en lugnare låt som inte håller tempot, då kommer man av sig lite.


And so it begins...

the race by foot to Copenhagen!

Som ni kan läsa av rubriken är det dag 1 på stegtävlingen som denna gång är mellan Stockholm och Köpenhamn.
Vi hade en stegtävling i höstast som vi själva på jobbet tagit initiativ till och som vi körde inviduellt, då var målet Rom. Men denna gång är det en lagtävling och vi har blivit inbjudna av Previa.

Så för att få en bra start på både denna dag och på stegtävlingen, tog jag mig till gymmet kl 7 imorse för att köra ett hårt pass på 50min. Det kände helt otroligt härligt att hinna med lite morgonträning innan arbetet. Dessutom är Forever så fantastiska att dom bjussade på frukost denna vecka, så lagom efter duschen och fixandet, tog jag mig ner till "lobbyn" och fixade mig två smarriga mackor. Kändes lite som en drive thru (inte drive in).
Var makalöst tillfredställd och nöjd när jag satt i bilen med brillorna på och rullade till orten som gud glömde - Flen!

På lunchen tog jag mig ut för en 45 min promenad i solskenet utan jacka, vilket var underbart. Nu känner jag verkligen i hela kroppen att våren är här. Mötte t.o.m en glad liten humla - årets första.
Efter promenaden rusade jag in på ICA och köpte lite lunch och årets första glass. Så nu har jag en GB Sandwich som ligger i frysen och väntar på att ätas upp. Ska dock vänta till eftermiddags fikat, då vi jobbar kväll idag.

Så just idag mår jag sjukt bra, och energin bubblar i kroppen!


Igår för övrigt hann jag inte med någon träning. Det drog ut på tiden hos veterinärn då Indisen var lika nervös denna gång vi kom dit. Jag tycker det är jätte jobbigt att se hennes sådär rädd/nervös, inte likt min tjej.
Men det gick bra i vilket fall som helst och dom tipsade om några lugnande tabletter dom har, som helt är gjort på naturliga vitaminer m.m, som kan vara bra att ta innan besöket. Så jag får se om man testar de till nästa gång.

Direkt efter de tog vi oss hem och bytte om, P skulle hem till hans mamma och duscha innan GUIF matchen och sen skulle man hinna äta innan. Så vi kom lagom tills matchen började och det var riktigt kul å se dom spela. De vann med 31-28 mot Lugi. På söndag är det dax igen.

Hoppas ni får en energifylld dag och njut av solen.


Mid Week

Idag är det onsdag, men det känns som en torsdag i hela kroppen. Vilket är märkligt!
Vi har haft revision hos oss på kontoret i 3 dagar, som gått igenom allt vi gör och kontrollerat att vi gör rätt.
Så det är väl kanske därför dagarna känns lite i obalans.

Varken igår eller i måndags hann jag inte med någon träning, vilket känts skit tråkigt. Men idag måste jag köra oavsett om de blir 40 min eller 1h. Jag brukar dansa Lollos Arobic dans idag, vilket jag sett fram emot en massa, men jag hinner inte idag. Sen var jag lite sugen på att köra Zumban ikväll, då Norberto är och gästspelar på Forever igen, men jag hinner inte med det heller dessvärre. Så jag får nöja mig med att köra på gymmet och premiär testa mina handskar och sportarmbandet till min iPhone :)

Först och främst ska jag till veterinärn idag efter jobbet och klippa Indras klor. Håller tummarna för att det ska gå bättre denna gång. Sist vi var dit var Indra jätte nervös. Redan utanför mottagningen så var hon lite stissig och vägrade gå in. Vilket jag inte förstod alls, då hon annars bara knatat in utan problem. Men hon var tok nervös och drog sig mot ytterdörren. När vi väl kom in på rummet så sa även personalen att dom inte kände igen henne och frågade om nått hänt. Var på jag sa att inget har hänt och när vi var ute och gick var det inga problem, förrän vi närmade oss mottagningen, då total vägrade hon och visade hennes nervositet. Så vi fick kämpa en bra stund för att få henne lugn och därefter klippa klorna när hon satt på golvet. Var riktigt jobbig att se henne sådär, mitt lilla hjärta. Men idag kommer det säkert gå mycket bättre, då hon förhoppningvis endast hade en jobbig dag sist.

Efter träningen ikväll hoppas att vi kan gå på GUIF matchen som börjar kl 20.10. Nu när det är slutspel är det extra spännande. Så förhoppningsvis hinner P hem i tid, samt att vi får tag på biljetter till kvällens match. Hejja GUIF!


Ha en underbar kväll kära ni!


Sunny Monday!

Det är så fantastiskt ljuvligt att solen skiner och det är varmt ute. Har avnjutit en 30 minuters lunchpromenad i det härliga vårvädret och det är ca 15 grader varmt. Önskar att man hade tid och bara kunde gå ut och gå i flera timmar. Men istället får jag gilla läget vid att sitta på kontoret och titta ut.

Tänkte bjuda på en lite uppdatering gällande badrummet. De har kaklat och fogat golv och 3 av 4 väggar, detta beror på att den pelare vi tänk ha på en specifik vägg, sattes på en annan. Så nu har dom fått beställa in mosaik till yttligare en pelare, som kommer sättas upp förhoppnigsvis idag på den tomma väggen.
Denna extra beställning av mosaik är självklart inget vi kommer att stå för, då som sagt fel till oss från början.
Men just nu tok längtar jag efter ett badrum. Bara de att kunna spola på toaletten är en fantastisk uppfinning. Är lite less på att fylla på en hink med vatten flera ggr om dan.
Sen längtar jag efter att ha en spegel på väggen med uttag, så man kan sminka sig och fixa håret ordentligt. Känner mig just nu som en grottmänniska, har ingen aning om hur jag ser ut på nära håll. 
Eftersom vi inte har någon dusch hemma, blir det istället många och långa besök på Forever :)

Med tanke på Forever, måste jag säga att träningen går riktigt bra just nu. Denna vecka har jag hunnit med 4 träningspass.

Måndag: 10 min löpning sedan 1h gym
Onsdag: 60 min intensiv Arobic Dans
Lördag: 10 min löpning och 1,5h gym 
Söndag: 60 min Zumba

Lördagens träning gick så himla bra. Det var lagom med folk på gymmet, och jag körde en massa nya övningar. Kände verkligen att jag hade flyt i träningen och att jag orkade mycket. Ökade bl.a. vikten på en maskin där man tränar ben till 59kg. Å det kändes ändå lätt. Så de blir till att öka den här i veckan igen.
I lördags var jag till TP för att leta efter lite nödvändingt tjoffs till träningen. Hittat bl.a. äntligen ett par sköna och snygga träningshandskar på Intersport, var även in på H&M och hittade en skön danstshirt, köpte även ett sportarmband för min iPhone. Så nu ska jag ladda med härlig träningsmusik så man blir extra peppad!


Ikväll kommer nog dessvärre träningen att utebli pga att jag ska mysa med min älskade kusin Majja och hennes två små söta flickor, innan dom åker tillbaka till Schweiz i morgon.

Ha en fortsatt härlig vårdag!

 


The best weekend so far!

Fredags kvällen spenderades hemma hos underbara Fia för en riktig myskväll. Skrattade gott åt Big Brother, tittade på flyresor och snackade om annat skoj.

Lördagen startades med att gymma i 1h, vilket var otroligt härligt att starta dagen med. Strax efter det så bar det iväg ner på stan för att återigen möta upp Fia, för att besöka både Resia och Big Travel. Hittade ett flyg som hade bättre flygtider än vi hittat på nätet dock lite dyrare. Så vi preliminär bokade denna för att vara på säkra sidan.
Men så gick vi till Waynes för att äta lite lunch och diskutera resan lite mer. Sökte lite på flyg på Big Travels hemsida och hittade samma flyg som vi precis preliminär bokat, fast 700kr billigare och ännu bättre flygtid hem. Så vi rusade hem till Fia där vi till slut gjorde slag i saken och bokade flyget. Å vi kunde inte vara nöjdare!

Så den 30 september drar jag och Fia till drömmarnas land. Vi kommer att bila mellan Los Angeles, San Diego och Las Vegas. Blir totalt 16 dagars underbar semester - Lovely!

För att fira denna underbara bokning, tog vi vinet under ena armen och sushi under andra å vandrade över till Elena för lite partaj. Vilken fest det blev! Gamla hits flödade, vi gjorde smått bort oss på vardagsrumsgolvet och avslutade festen ner på Harrys dansgolv. Vilka vänner man har - ni är fantastiska!Hade helt enkelt en fantastisk helg som jag sent kommer glömma.


Finally

Ikväll ska jag hem till min käre vän Fia och planera inför en ev kommande trip :)
Jag hoppas vi hittar något riktigt bra både datum och pris mässigt. Ser väldigt mycket fram emot detta.
Återkommer till våra kommande planer!

Idag har jag även gjort slag i saken och bokat min biljett till Hoffmaestro den 22/4. Tog lite tid, men nu är det gjort.

Här i veckan kom mitt paket från Nelly med den svarta klänningen som jag till slut bestämde mig för och två armband. Ska tilläggas att klänningen satt som en smäck och var så fin! Blev otroligt nöjd måste jag säga.

Idag har mitt paket kommit från hör och häpna - Bonprix.se. Har aldrig någonsin beställt därifrån, men hittade faktiskt en bikini som såg snygg ut på bild och som förhoppningsvis ser väldigt bra ut på. Håller tummarna!
Fick precis ett sms från en annan fin vän Elena, om att förtära lite mat och vin hemma hos henne i morgon kväll, vilket är ett väldigt trevligt initiativ.

Hoppas alla fina människor får en trevlig helg!