Dreams

Inatt har jag drömt en massa konstigt, har sovit riktigt dåligt just för att man vaknat mellan drömmarna.

Men den drömmen som jag kommer ihåg är att jag och Sofia var i USA och där stötte jag på Lauren Conrad, som jag var väldigt nära vän med - haha! Vi hängde en hel del med henne på modevisningar och annat skoj. En annan rolig detalj var att man pratade flytande engelska :)

Så konstigt att det var just L.C jag drömde om, försökte tänka efter om jag läste eller sett henne på tv under gårdagen, men det är inget jag minns. Tycker hon är jätte söt, vettig och har en härlig stil, så hon har väl funnits djupt rotad inne i skallen och helt plötsligt gjorde hon sig påmind i min dröm.

En annan sak var ju att vi var just i USA jag och Fia. Men den drömmen kanske blir verklighet, eller vad säger du vännen? :)



Welcome to my dream world!


Tränings onsdag

Today it´s training day - wohoo!

Ikväll har jag tänkt att premiär träna Bodypump för i år. Fram till hösten 2010, tränade jag pumpen varje lördag kl 10, och det kändes otroligt bra att starta dagen med den sortens träning. Men av någon anledning kom jag från mina rutiner och säckade ihop.

Men nu ska det ta fart igen och det är med buller och bong!
Då underbara Lollo som annars håller i dansen på onsdagar har semester, så är det ypperligt tillfälle ikväll att starta min Bodypump rutin igen.



Efter träningen kommer jag att testa mitt nya pulver som jag beställt från Svensk Kosttillskott AB.

Klicka på bilden nedan för att få info om Female Recovery - Hallon/lime.



Nu ska jag rulla hemåt för att höra vad P. kommit överrens med badrums företaget som snart ska börja renovera badrummen i vår BRF.


Vardagslyx

Idag är en dag jag länge längtat efter. Jag har nämligen ett presentkort på en lyxbehandling hos Spakällan.
Jag kan antingen välja en behandlig på 70 min eller två 30 min, men det fick bli en 45 min och en 15 min :)

Detta är vad jag kommer att unna mig själv idag:

Beautiful Face Aroma ca: 45 min
Rengöring, peeling med mineralenzymer, akupressur & skalpmassage samt ansiktsmask anpassad efter hudens behov. Under tiden masken verkar ges en avslappnande handmassage. Behandlingen avslutas med en vitamin- & mineralrik ansiktscreme, ögoncreme och ett ljuvligt läppbalsam.

Delmassage 15 min
Rygg- & Nacke, Ansikte, Fötter eller Skalp massage

Ska bli absolutely fabulous att både få en ansiktsbehandling och rygg/nackmassage. Är så sjukt spänd i mina axlar, samt att jag med största sannolikhet har en kota som sitter fel i nacken. Men efter att ha knäckt nacke och rygg två gånger inom loppet av en och en halv vecka, får jag denna gång hoppas att "naturenslagar" sköter sig själv och att den hoppar tillbaka efter en muskelavslappnande massage.
Tror dock inte att det kommer att hoppa tillbaka utan att besöka herr naprapat, men man kan alltid drömma.

 

 


Skamligt SJ!

För er som inte läst eller hört om en bekant (Therese) till mig, som råkade ut för en allvarlig olycka på Stockholms centralstation på Alla hjärtans dag, så skulle jag önska att ni går in på Andreas Nilssons blogg och läsa om hela händelseförloppet och vad som hänt/händer sedan dess. Det är en historia som gör att man får kalla kårar.

Denna kille var vittne till hela händelsen och råkar vara journalist. Han har engagerat sig otroligt mycket i detta då Tessan blivit så otroligt dåligt behandlad av SJ. Man kan knappt tro att det är sant och ännu mindre tro att det har hänt i lilla Sverige, och där ett så stort företag som SJ är inblandade och orsaken till det hela, men inte hittils tagit sitt ansvar.

Det som för mig är så ofattbart är att man som SJ inte tar reda på fakta om vad som hänt en av deras resenärer, att dom inte över huvudtaget tagit på sig ansvaret för det inträffade och sen att dom hade mage att säga att deras förseningar den aktuella kvällen, berodde på en "våghalsad kvinna som försökte hoppa på tåget i farten".

Man blir så otroligt illa berörd av tanken på att en bekant varit med om detta och fortfarande ligger på sjukhuset med allvarliga skador, känner man sig även berörd som medmänniska. Detta kunde ha hänt vem som helst.
Jag är så mäktigt imponerad att Tessan är så stark, som orkar ställa upp på intervjuer men även Andreas Nilsson som verkligen ställer dessa "inblandade" företag mot väggen och kräver svar.

All eloge till honom och till Tessan som kämpar för att bli frisk och hel igen.


Klicka på bilden så länkas du till Expressens artikel




Klicka på bilden så länkas du till Eskilstuna Kurirens artikel



Kämpa på Tessan och hoppas du snart är på fötter.
Krya på dig och jag tänker på dig!


Tvilling-gos! Har varit hemma hos min bror...

img_4963 (MMS)

Tvilling-gos! Har varit hemma hos min bror och Sabine hela kvällen. Ätit pizza, tittat på Melodifestivalen, pratat hus, tittat på filmen Grown ups och jag har myst massa med tvillingarna. Här på bilden har vi sötnosen Saga, som ligger på min arm helt utslagen. Det är kärlek! Nu är vi hemma och planerar morgondagens renovering samt kramas med våran ögonsten.  Hoppas alla har en härlig lördagskväll. Natti natt


Golvläggning

Idag får vi äntligen vårt efterlängtade golv. Det blir ett lite mörkare laminatgolv.
Men ni får vänta lite på att få se hur det ser ut :)

Så nu när jag kommer hem från jobbet, så är det bara att byta kläder och börja bära.
För ikväll kommer P att börja lägga golvet i sovrummet. Är så glad att vi börjar bli klara därinne.

Håll tummarna för att det kommer att gå bra.

Trevlig helg gott folk och hör av er om det händer något skojsigt!


Det sker framsteg...

i lägenheten. Igår höll P på med garderoben och satte upp alla skivor. Så istället för att sätta upp gipsskivor, så målar vi direkt på träskivorna.
Det kommer bli kanon!

Ikväll kommer målarn och ska måla klart väggar och tak, samt förbereda för tapetseringen. Min förhoppning är att han är klar innan helgen med sovrummet.

Så på lördag har P och jag tänkt åka till K-rauta och köpa fästen och konsoler till hyllplanen, samt stänger och allt annat krimskrams som kan vara bra att ha som förvaring i garderoben.
Förhoppningsvis hinner vi sätta upp allt på lördag eller söndag, så vi kan flytta in alla kläder eller iaf det mesta innan helgens slut.

Idag eller i morgon får vi även leveransen av vårt nya golv *jippi*. Så P kommer att säkerligen börja lägga golv i sovrummet och garderoben i helgen, om han inte blir in ringd på jobb.

Det ska bli så otroligt skönt när sovrummet och garderoben är klara, blir tokig på att inte hitta kläder och eller att ha yta att röra sig på. 

Men snart så, snart, då är allt den värsta biten gjord. Sen är det bara att påbörja hallen och köket =)


Ragga Jam!

Ikväll är det äntligen Reggaeton på Forever med världens bästa Lollo!
Snacka om att jag längtat efter denna dag sen förra onsdag när det var premiär för den nya koreografin, och den var grym.
Det var så sjukt roligt, svettigt och träningsvärken gjorde sig påmind dagen efter.


                                                                  Här har du ett litet klipp på hur det kan se ut när vi dansar

 

Nu ska jag fortsätta peppa inför kvällen genom att titta på lite fler klipp medans det är lugnt på kontoret.

See ya!

 


Mat och träning

För första gången på väldigt länge känner jag glädje av att laga mat.
Har enorm lust att laga en massa maträtter jag aldrig gjort förut eller bara med en ny touch.
Så jag rusade in på ICA i Flen och köpte Mat Magasinet som var fylld med en massa god mat.
När jag ändå var vid tidningshyllan, ville jag även passa på att peppa mig själv med en tränings
och hälso tidning, så även Cosmopolitan fick följa med hem.

Så nu ligger jag mätt och belåten på sängen med träningstidningen i högsta hugg, medans P
arbetar för fullt i sovrummet.



Photobucket Pictures, Images and Photos





Organiserat kaos

Vi lever som ni kanske förstår i ett organiserat kaos just nu. Vi är nästan klara med vardagsrummet, det som saknas är nytt golv och lister.
Men vi bor för närvarande därinne, då vi håller på i sovrummet samt bygger om vår garderob. Det är både tidskrävande och krävs en del planering.

Så vårt vardagsrum fungerar just nu som sovrum, tvrum, garderob och sällskapsrum (vid besök). Hallen och köket är smockat med saker. Det är helt makalöst va skit man har där hemma.

Men min förhoppning är att garderoben och sovrummet skall vara klara till nästa helg. Då ska det ha målats, tapetserats, golv skall vara lagt, lister skall vara uppe och skjutdörrarna till garderoben skall vara på plats. Så snart det är klart kommer allt kännas lite bättre och det kommer finnas mer yta att vara på.

Jag hoppas att allt kommer att flyta på lite bättre än det gjort hittils rent ekonomiskt, då bilen går på mer än väntat. Turen har inte varit på vår sidan, det är ett faktum, men jag hoppas att man någon gång får lite flyt.

Vi lever verkligen som familjen "Taikon", alltså lite som luffare. Vi vill gärna inte vara hemma, men vi måste ju få allt klart, men vi har inte ens en bra yta att äta mat på. Så igår bjöd Putte in oss till han pappa för en bit mat, på kvällen våldgästade vi hans bror och ikväll har vi bjudit in oss till Puttes mamma.

Sen har vi morgondagen, då ska vi spendera i stort sätt hela dagen i Sockholm och Globen. Vi ska gå och titta på hockey matchen mellan Sverige - Ryssland och mitt sällskap består av Putte, hans bror och hans pappa. Ska bli väldigt skönt att komma ifrån lägenheten ett tag.

Men så återstår kvällen då man är på hemmaplan igen, vem ska man våldgästa då måntro?!
Någon som redan nu känner för en kvällsfika eller kanske ett glas vin framför Melodifestivalen?


Friday all day today!

Det blev endast en dag på kontoret i Eskilstuna. För idag är jag tillbaka på min plats, då en kollega är hemma och vabbar. Kändes segt att åka till jobbet inte bara pga avståndet men även vädret. Det blåste satan och snöade massor påvägen, så det tog ca 50 min att ta sig till jobbet idag. Igår kände man sån lycka över att endast ha 5 min promenad till jobbet. Men det blir ett gästspel till där igen på måndag om inget annat händer, är själv fortfarande tok förkyld.

Från det ena till det andra...

Igår när jag kom hem från arbetet så möttes jag av en glad överraskning. Målarn som håller på hemma hos oss, hade igår målat dörren in till vardagsrummet vit samt dörrfodret. Snacka om skillnad. Direkt när man kom innanför dörren där hemma tyckte jag att det var jätte ljust när jag tittade in dit, trots att det var som natt ute. 

Det kommer att bli så fint. Bilder kommer att komma, men jag avvaktar med att lägga ut före och efter bilder, när vardagsrummet är klart. Så det får bli att man lägger ut rum för rum, då det annars lär ta månader innan ni får se resultat. 

Vad händer idag/kväll?

Efter jobbet idag, ska jag ta en liten fika med min mamma som jag inte träffat på ett tag. Men ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på, det är kaos i lägenheten och inte mycket yta att röra sig på. Så vi får försöka våldgästa någon stackare eller stänga in oss i sovrummet och spendera kvällen i sängen.

Vad händer i morgon?

Morgonen börjar med att målarn kommer vid kl 9-10 och börjar måla tak och väggar. Förhoppningsvis blir han klar med vardagsrummet i morgon, om våra tapeter hinner komma idag vill säga.

Vid lunchtid kommer jag gå ner på stan och luncha på Matsu Sushi Bar med min granne Christina och hennes lilla son. Ska bli mycket trevligt, då vi aldrig fikat tidigare eller umgåtts. Vi har träffats ute på gården ett par gånger, träffats med hundarna, setts ute, på fest, har en del gemensamma vänner osv. Så det ska bli väldigt trevligt att umgås och snacka lite skit.

På kvällen ska det äta middag med min fina vän Tida, vet dock inte om det blir ute mat eller laga hemma. Hos oss finns det inge yta att laga mat på eller sitta och umgås. Så vi får se vad vi hittar på, blir iaf att titta på Melodifestivalen. Ska bli väldigt kul och se om det är nå bättre bidrag i år än förra.


(Lite ändring angående lördags kvällen. Då jag precis fick reda på att Mange fyller år i morgon, har vi blivit inbjudna till lite bowling, mat och någon öl. Så jag tar med mig Tida under armen och joinar grabbarna för en trevlig kväll)



Vad har ni för planer i helgen?





Gästspela på ett annat kontor

Från och med i morgon till måndag, skall jag arbeta på kontoret i Eskilstuna. Ska bli mycket intressant och få se hur de arbetar jämnfört med oss. Det är ett mycket större kontor, och det brukar skilja sig en del mot ett litet.
Har redan erfarenheter från stora kontor, men då på en annan bank.

Eftersom jag i framtiden vill arbeta på hemmaplan så tycker jag att det ska bli ännu roligare att visa upp vem jag är. Sen ska det bli otroligt skönt att endast ha 5 min gång avstånd till arbetet. Det är något man verkligen kommer att uppskatta.

Nu ska jag rulla hemåt och invänta målarn som kommer ikväll för att börja spackla i vardagsrummet.
Så jag ser verkligen fram emot lördag, då jag kommer ha ett nytt och fint vardagsrum att kliva in i.

See ya!


Photobucket Pictures, Images and Photos


Förkyld och allmänt mosig

Imorse vid uppstigning ur sängen, kändes det som att jag blivit överkörd och mosad av en stor monstertruck. Jag är inte så pass förkyld att näsan rinner och ont i halsen, men när man känner att det sitter långt därinne och irriterad. Å jag som endast har/hade 1 dag kvar på min detox!

Då jag inte mår någe vidare, fick jag ta och bryta min detox under lunchtiden. Kände att en sallad inte kommer göra mig något gott, så det blev att knata in på ICA och handla en matlåda, korvstroganoff och ris. Kände att kroppen verkligen behövde varm husmanskost för att inte bli sjukare. Ska jobba på Eskilstuna kontoret torsdag, fredag (den här veckan) och måndag nästa veckan, så då vill jag vara igång med maten.

Känner mig ändå väldigt nöjd och stolt att jag klarade mig så pass bra utan några misstag, speciellt under helgen. Jag tog mig igenom en middag full med frestelser och en seg söndag med en väldig matabstinens.

Så ett tips från coachen: Om du ska köra en detox...

  • Försök få den personen du lever med också kör en, då det underlättar matmässigt och man kan peppa varann.
  • Undvik att bli överbjuden på middag, då det lätt leder till abstinens på alla matfronter.
  • Se till att ha recept, ingredienser hemma och planera din mat
  • Se till att hålla dig sysselsatt, dock inte så pass att du inte har möjlighet att äta "rätt" mat. Ex. om du åker iväg för att hälsa på en vän, se till att du ätit innan och ta med dig en frukt om hungern kommer.

Det enda jag förberett med till min detox var ingredienser och några recept. Men det var ändå inte tillräckligt, om jag hade planerat vad jag skulle äta under alla dagar, hade det nog underlättat. Men sen så tycker jag att jag haft en väldigt bra balans ändå på min kost, min tanke var att lägga upp vad jag ätit varje dag, som jag gjorde första 3 dagarna, men jag har inte haft tid. Det har dock inte varierat så mycket på maten, har i stort sätt varit sallad, frukt och quinoa jag levt på. Har ätit regelbundet vilket har varit väldigt ovanligt för mig, så fort jag känd lite hunger mellan måltiderna, har jag ätit en frukt. Så jag hoppas att detta är något jag kommer att fortsätta med.

Nu vet inte jag hur mycket bättre jag mår nu än innan, då jag är förkyld nu, men jag känner att jag är piggare på morgonen, orkar mer under dagen (förutom idag), sen har jag gått ner 2,6kg vilket känns. Har dock inte mätt mig, så jag vet inte riktigt än hur många cm man tappat, men överlag känner jag mig mycket bättre.

Så nu ska jag göra allt för att hålla dessa kilon borta, träna mer och leva mer hälsosammare!




Photobucket Pictures, Images and Photos