I want to break me in half

Just nu skulle jag mest av allt vilja dela upp mig i två delar för att hinna med allt som ska/behövs göras.
Försöker verkligen göra ALLT för att försöka hitta balans och sluta stressa, men just nu är stressen som värst och jag vet inte hur jag ska hitta tillbaka till mig själv. Jag bara längtar tills allt är över. För så som det är nu så kommer jag inte hålla länge, varje kväll när jag gått och lagt mig de senaste 4v har jag haft hjärtklappning.
Det är otroligt skrämmande och jag försöker att tänka på det som stressar upp mig och försöker även att varva ner när jag märker att jag agerar stressigt. Men för dom som inte är stressade personer, eller som omedvetet stressar, är det ganska svårt att förstå och veta hur man ska sluta stressa.

Om jag hade vunnit pengar så hade jag åkt på en låååång semester, men dessvärre kommer det aldrig att slå in och inte heller är det någon lösning. Men att bara få lite semester på annan ort/land skulle nog kunna ge lite extra energi och lugn.

Jag vet att det är många som har förväntningar på en men dom största har jag från mig själv. Vilket kan tyckas väldigt dumt och att man ska försöka sänka ens egna krav på sig själv, men jag har så mycket att kämpa för att jag inte kan. Men på något sätt, hur mycket man än sliter, känns det som att avståndet bara blir längre och längre.

Hoppas verkligen att allt lugnar ner sig snart och att saker och ting hemma blir klart, så man kan fokusera på det som är viktigast. Å jag ska verkilgen anstränga mig till det yttersta för att fokusera på just det som är viktigast och på det/dom som får mig att må bra.
Nu när jag kommit igång med träningen - igen - efter 3v sjukdom, hoppas jag kunna gå in i mig själv på något sätt när jag tränar och försöka hitta lugnet - men framförallt fokusera på hälsan och välbefinnandet.

Stressen är helt klart en faktor till att jag varit sjuk så ofta den senaste tiden, men framför allt att man mått dåligt till och från. Dessvärre är det otroligt svårt att prata med folk om det, av rädslan att dom inte riktigt förstår. Men min hälsa är det viktigaste då jag vill leva ett långt och friskt liv. Göra de saker jag vill och ha roligt på vägen utan en massa stress eller press.Humor =)

Renoveringen fortsätter

I söndags la vi klart golvet och det blev så fint! Kändes otroligt härligt när sista biten las på plats och man fick se vårt snygga genomgående mörka golv.

När vi väl var klara var det bara att börja rensa ut och göra plats i hallen samt hela badrummet. För igår var dag 1 av renoveringen av badrummet. Så när jag kom hem hade dom röjt ut allt och även borrat upp vid golvbrunnen, och toan stod på plats som tur var. Ser fram emot att se förvandligen från de fula mattorna till de fina kaklet. Frågan är bara om kakelplattorna ska stående eller liggande?

Igår var även första dagen jag tränade på tre veckor! Det blev Spinning mix 30 min och Core 30 min - å det var så underbart att vara tillbaka. Kände dock att jag hade ont i bröstet efter spinningen, då hostan inte helt gått över. Men jag var glad och nöjd ändå. Efter träningen blev det strech och sen duschade jag på plats, då jag inte kan duscha hemma. Första gången jag duschade där faktiskt. Bor ju så nära, så det har inte funnits någon andledning tidigare att duscha där. Men nu får det bli så i 2,5v till vårt badrum är klart =)

Här bjuds det på en före bild och bilden brevid är ett ex. på hur det kan tänkas se ut efter.Photobucket Pictures, Images and Photos

 

 

 


I´m going bananas

Efter att ha blivit inspirerad av Fias shoppingbag från H&M, så jag klickade mig in och fann något som jag aldrig trodde att jag skulle fastna för - en jumpsuit!
Det allra värsta är att den är slutsåld i stl 36 - Gahh vad gör jag? Vill ha den!

Den kanske är hemsk när den väl sitter på och när man får se den i verkligeheten, men just nu, bara nu så älskar jag den.

När man klickar upp denna jumpsuit på H&Ms hemsida, så får man tips på snygga accessoarer, då fann jag även ett snyggt armband (dock i guld) och ett par skor som troligtvis ser mycket bättre ut på fötterna och till denna jumpsuit, än på bild. Å i mitt huvud får jag känslan av att jag skulle känna mig riktigt snygg i denna outfit och jag vill ha den till sommarn!

 

 

Frågan är om den kan finnas i butiken eller om man ska testa och beställa stl 38? 


Shopaholic

Som ni kunde läsa igår, var jag på jakt efter en klänning som jag kan ha på mig när jag ska på klassfest den 16/4.
Efter ha tittat lite med på klänningarna jag fastnat för så var det en som föll mig mer i smaken.


Detta klickades ner i kundkorgen hos Nelly.se.

60 Bracelet SEK 49, Nelly Accessories - NELLY.COMTulla Bracelet SEK 129, Pieces - NELLY.COMLaso Short Dress DNA SEK 299, Vero Moda - NELLY.COM

 

Dessa godingar hade jag mer än gärna klickat hem, men då jag redan är skapligt lång, så skulle jag bli enorm i dessa snygga high heels!

Stockholm Shoes SEK 499, Lundberg - NELLY.COM

 


Dress me

Den 16/4 ska jag på en liten nostalgi kväll i form av klassfest på Harrys. 8 pers från min klass 9 D kommer att inta Harrys golv för att prata gamla minnen och ha lika roligt ihop som på den gamla goda tiden.

Så nu sitter jag dock och funderar på vad man ska ha på sig den aktuella kvällen. Vill gärna ha något nytt.
Har suttit och gluttat runt lite på Nelly.se och hittat dessa.


Lola Dress SEK 499, Motel - NELLY.COMLaso Short Dress DNA SEK 299, Vero Moda - NELLY.COMMarnie SEK 549, Jarlo - NELLY.COM

Jag vill hitta en snygg klänning som inte nödvändigtsvis är hel svart, utan har lite färg.
Det är väldigt svårt då jag inte har någon som helst koll på vilka färger som passar mig pga min hårfärg. Många säger då till mig - Va tokig du är, du passar i färg! Men jag är lite av en fegis samt att jag är lite färgkänslig just pga min hårfärg och min bleka hud, om jag ska erkänna.

Hittade inte fasligt många kläningar som föll mig i smaken, men dessa tre fastnade jag för då dom är enkla och prisvärda. Om någon av dessa tre hamnar i min kundkorg så hade det ju varit ljuvligt med ett par nya pumps till!
Så pricken över i:et hade ju varit om det var lite varmare ute så även några nya godingar hade fått pryda mina stora fossingar. Men de lär ju inte hända att det är minst 18 grader varmt just den 16/4.

Så vad tycker ni, ska jag slå till på en av dessa eller ska jag söka vidare på andra sidor?

Turen har vänt

Igår tog jag min älskade iPhone och min dator och rullade över till Nadja, då dom har snabbare internet och hon förstår sig på denna manick lite mer.

Kopplade in mobilen och fick fortfarande samma svar att jag måste sätta i giltigt simkort. Så Nadja satte sig ner och i stort sätt bara rörde vi mobilen, så hoppade den igång. Vilken lycka!

Så när den väl startat var det enkelt att återställa den och sedan säkerhetskopiera ner allt på mobilen igen.

Helt underbart och Nadja has the magic "technology" fingers :)

Turen är inte på min sida

I söndags när jag satt och pluggade, så tänkte jag även passa på att uppdatera min iPhone.
Kopplade in den i datorn, uppdateringen startade och såg ut att funka bra. Så jag fortsatte läsandet.
Men efter en stund gick jag för att titta till om det var klart, och då var telefonen helt svart och på skärmen
stod det att uppdateringen att misslyckats på grund av ett okänt fel.
Så jag försökte starta telefonen och den var helt död. Men jag gjorde några tappra försök för återupplivning, men inget hände. Den visade bara att jag behövde vara ansluten till iTunes.

För att få internet kopplade jag upp P´s mobil och sen försökte vi slutföra uppdateringen, men det funkade inte heller. Efter de stod det bara att simkortet var ogiltigt. 

Vet inte vad det är för fel! Så det blir till att åka ner till 3 butiken idag och lämna in den, eller om man kanske skulle göra ett nytt försök till att uppdatera den?

Jag vill ha min iPhone i liv, klarar mig knappt utan den. Bara för att den inte fungerar så har jag även glömt min kod till internetbanken och den finns ju såklart inskriven i mobilen!
Man är ju helt skadad efter att denna teknikpryl landade i ens händer, man blir näst intill handikappad utan den.

Please my sweet iPhone - come back!


Taggad till 1000

Ni som läser min enkla lilla blögg har kunnat min kamp mot sjukdomar i 2v. Jag är fortfarande tok förkyld och näsan känns som en öppen kran. Det är helt otroligt hur mycket snor man tycks tillverka i skallen. Förutom denna jobbiga näsa så kan jag glädjas åt att jag inte har lika ont i halsen, vilket är ett tecken på att jag snart är på topp igen.

Eftersom man varit sjuk i snart 2v så förstår ni att det inte kunnat tränas något, vilket inte fått mig att må bättre direkt. För så fort träningen uteblir så känner jag direkt av rygg och nacke. Så nu när jag varit dålig har jag passat på att ta hjälp av en PT för att planera min träning. Då min vän Nadja har samarbete med Fitnesspolaren så har jag klickat mig in där och hittat PTn Mathias.

Har tidigare mailat tidigare med träningsfolk, men inte hittat någon som verkat vettiga, som gett en bra info och inte heller känt sig engagerade. Men redan första mailet med Mathias så kändes det rätt. Nu låter det som en kärlekshistoria, men den har jag hemma med min P, men man kände att man klickade med på så sätt att han förstår vad man behöver i träningsväg.

Så det känns otroligt roligt att få köra dessa övningar i ett par månader och se resultatet, som jag är övertygad om att jag kommer att få. Nu ska jag se till att bli frisk och sen blir det att köra hårt. Snacka om att jag är laddad!

Beach 2011 - Here I come!

 


Bakslag

Efter att ha kommit på fötter igen gällande min dåliga mage, så sitter jag istället med en svullen hals och snuvig näsa. WTF! Så himla less på att må dåligt nu. Jag fullkomligt proppar i mig nyttiga bakterier och vitamniner, men kroppen verkar vara hålla på något skit trots allt. Men detta ska absolut inte skälpa mig, får dock stå över träning ikväll som jag länge sett fram emot.

Idag bestämde vi oss för badrummet. Har velat fram och tillbaka i 1,5 v nu på vad vi vill ha och vad som blir bäst. Vill ju inte att det ska kosta en förmögenhet heller. Det kommer bli enkelt och snygg. Hade dock velat ha en annan spegel samt lampor, men då den enda ljuskällan i badrummet kommer från spegeln, begränsades utbudet en hel del - om man inte vill lägga till en väldig massa arbetskostnad.

Här nedan får ni se på en del av "möblerna" vi kommer att ha, samt hur själva "möbleringen" kommer att se liknande ut.
I´m back on my feet

Efter en hård och jobbig vecka står jag nu stadig på mina fötter igen och mår hyffsat.

Magen har varit ganska snäll mot mig hela helgen då jag hivat i mig både ProViva och Activia.
Så magen fick väl en smärre bakteriechock!
(fick rekomendationer från vårdcentralen i fredags, då man varit magsjuk försvinner de viktiga bakterierna i magen)

Idag hinner jag dock inte med spinning och core som var tanken, men i morgon drar jag igång träningen igen.
Kvällen blir till att fokusera på hemmet som behöver städas, sen behöver jag läsa lite.

Nu ska jag rulla hemmåt karln och vovven min.

Hejs svejs!

Dream of tomorrow

Som några kanske vet så har denna vecka inte varit en bra vecka för min del.

Redan fredagen förra veckan lyckades jag somna redan kl 20, vilket aldrig hänt en helg åtminstone.

Lördagen var jag lite segt, men piggnade till efter en liten prommis med Indra och Angelina i vagnen.
Men på  kvällen lyckades jag få en hemsk huvudvärk, vilket tog tid att bli av med, men lagom till festen hos Ida.

Söndags morgonen mådde jag tipp topp trots en hel del förfriskningar kvällen innan. Studsade upp och fixade frukost till både mig och gubben. Efter frukosten kände vi för att vila någon timme till. Dock när jag vaknade för andra gången mådde jag inte alls lika bra. Hade otroligt ont i magen, kändes som man högg med en kniv i magen på mig. Tänkte direkt att det säkert var Activia yoghurten (då jag är känslig mot laktos), så jag fick skylla mig själv. Närmare kvällen blev jag bara sämre, och insåg snabbt att jag blivit drabbad av magsjuka.

Så jag blev liggandes i säng till tisdags eftermiddag då det var dax att försöka få i sig riktig mat, vilket jag lyckades med och mådde ganska bra efteråt.

onsdagen var jag åter på jobbet och även där gick det ganska bra. Men när jag väl var hemma och precis hade ätit började jag må riktigt dåligt igen  - Magsmärtorna var tillbaka och det har inte gått över än!

Imorse vaknade jag vid femtiden och mådde pyton. Så det var bara att pallra sig upp på toa, men kunde inte göra nått. Så det var bara att hoppa tillbaka till sängen och försöka sova lite till innan klockan ringde, men inte heller de gick. Stod då i valet och kvalet om jag skulle stanna hemma eller inte, men ville ändå göra ett försök.

Så här sitter jag på jobbet, kan inte koncentrera mig på nått förutom magen och illamåendet, samt väntar på att vårdcentralen ska ringa. Vill ändå rådfråga om det kan tänkas vara magsjukan som strular eller om dom har nån annan idé om vad det är för skit man åkt på.

Inte nog med att man mår piss, så har man massor på jobbet och hemma. Och på allt detta är vi även bortbjudna på 30 års fest i morgon kväll med Afterski tema - vilket hade varit roligt att gå på.

Jag vill bara bli frisk nu så jag kan träna och så vi kan fortsätta med renoveringen hemma!


Alis Volat Propriis

Som det står i rubriken "Hon flyger med egna vingar" vill jag bara flyga iväg idag.

Denna dag vill jag bara stoppa huvudet i sanden, dra täcket över huvudet, grävan en grop i golvet och sjunka ner - ni fattar poängen!
Fattar inte varför jag känner såhär just idag. Men när jag vaknade imorse kände jag mig helt slut. Då menar jag verkligen helt tömd på styrka och energi. Har ingen förklaring på varför.

Min teori är att jag både sovit väldigt dåligt inatt samt att jag haft/har hemskt mycket som snurrar runt i skallen och inte minst sagt massa saker att göra. Sedan december har det varit full rulle hela tiden. Detta tror jag börjar ta ut sin rätt och jag skulle göra precis vad som helst just nu bara för att få 1 veckas semester från Allt!

Bara att få vara och få gå in i mig själv och försöka hitta ett lugn. Jag har kommit ur balans på något sätt och hittar inte riktigt tillbaka. Jag behöver lite egentid så jag kan finna mig själv igen och leva i nuet. Inte tänka framåt så mycket.

Bara det här med att vi håller på och renoverar, som jag annars tycker är fruktansvärt roligt, känner jag mig bara helt handlingsförlamad i (om ni förstår vad jag menar).

Usch och fy va deppig jag blir av att känna såhär och speciellt en fredag. När jag kommer hem blir det till att lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet och hoppas på en ljusare dag i morgon.

Hoppas jag inte deppar ner er nu och att ni har en bättre dag än mig. Jag reser mig snart igen, kanske känns bättre efter lite sömn. 


Badrum

Då det redan har påbörjats renovering av badrum i vissa lägenheter i vår Brf, och det inte är lång tid kvar tills det påbörjas i våran, behöver vi åka till Citygalleria och välja hur vi vill ha vårt ska se ut.


Det fanns mycket snyggt men det är svårt att välja just för att tillvalen till ett badrum kostar ganska mycket. Men de tillval som P gjort ligger runt 20 - 25 000kr, får se vad jag tycker om de han valt än sålänge, kan bli en billigare eller dyrare historia när jag sagt mitt =)

Vi åker dit nu direkt efter jobbet och bestämmer oss för vad vi ska ha, så får vi se vad det landar på.
Det kommer att bli väldigt fint och det kommer bli en stor förändring mot hur det ser ut nu. Ser fram emot att se resultat med spänning!
1 Mars

När man tänker efter är det skrämmande hur snabbt dagarna går då det nyss var julafton känns det som och nu är det redan första mars!
Men samtidigt känns det som att dagarna går otroligt sakta och att det är en evighet till våren. Det måste bero på att jag är så fruktansvärt trött på kylan och snön, vill bara känna bar mark och solens varma strålar.

Men jag måste erkänna att nu när mars är här, känns det faktiskt lite lättare, våren är på ingång *wohoo*

För att återgå till vad som har hänt i helgen är det inte så mycket förutom renovering. I fredags var jag dock bjuden på middag hos chefen och hennes mamma. Så jag och Helena åkte hem till Anette direkt efter jobbet och blev väldigt bortskämda med maten. Vi hade en otroligt trevlig kväll med god mat och vin.

Lördagen däremot bestod mest av rivning av garderober och rensning. Vi höll igång därhemma hela dagen och fick lite ångest när garderoberna var borta, då vi märkte va öppet och luftigt det blev i lägenheten. Vi fick lite smått panik över hur vi på ett bra och smidigt sätt skall bygga våra garderober/förvaring utan att det stjäl plats. 

Såhär såg det ut när vi hade före och efter rivning.

Photobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and Photos

Före                                                 Efter   


Photobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and PhotosBåde garderober och förvaring behövs, speciellt en städskrubb. Det jobbiga är att vi inte kan lägga klart golvet förrän vi vet hur vi ska göra. Jag har lite idéer men vet inte om det blir så bra i slutändan.
Det ska ju blir snyggt och smidigt också.

Får fortsätta fundera och söka på nätet efter smarta lösningar.

Back to work!