Where Dreams Can Come True

Nu har vi precis kommit på planet som ska ta oss till London. Ca kl 12 svensk tid tar nästa plan fart mot Los Angeles. Vi ses!


1 arbetsdag kvar

Endast morgondagen står mellan mig och USA just nu. Jag är sjukt stressad, nervös och taggad - allt på en och samma gång. Hoppas bara min förkylning försvinner helt tills på fredag så jag slipper sitta och snörvla på  flyget. Ska bli så otroligt skönt med semester och att äntligen få se en del av USA.

Kvällen kommer bestå av - hör och häpna - Packning! Vet inte alls vad jag ska ha med för kläder, men jag ska "försöka" packa så lite som möjligt.
I morgon blir det till att fixa allt annat runt omkring och se till att allt är i sin ordning.

Ser verkligen fram emot att sitta i loungen på Arlanda på fredag och ta ett avkopplande glas rosé eller flera. Bävar dock för själva flygningen. Jag kan flyga, jag är inte rädd. Jag kan flyga, jag är inte rädd!



San Diego - Here we come!


Blogg.se app

Det var tame tusan på tiden att blogg.se kom up med en app. Lite väl sent tycker jag med tanke på att iPhone funnits bra länge nu.


This weekend

Om exakt två veckor befinner vi oss i luften mellan London och Los Angeles. Längtan är obeskrivlig!

Ikväll börjar planeringen av vad som skall tas med på resan, samt att kroppen ska få sig en omgång konstgjord sol i förberedande syfte. Ska försöka hinna med att sola minst 3ggr innan avfärd så man förhoppningsvis är beredd på lite starkare sol. Det är så skönt att åka med en vacker tös som har samma hudtyp som jag :)

Vad händer annars i helgen?

Förutom planering och sol, så blir det ett träningspass i morgon. På kvällskvisten blir det intag av efterlängtad rosé hos min underbara bruna vän Elena. Det vankas inflyttningsfest för hela slanten och oj vilket partaj det kommer att bli.

Nu får det räcka på arbetsfronten för denna vecka. Ska bli otroligt skönt med helg. Hoppas och håller tummarna för att mina hemska kotor i nacken och mellan skuldorbladen ska hoppa på plats i helgen. Har inte råd att lägga ut 400 kr nu innan resan på naprapaten. I cross my fingers!


11 september 2011

Det har redan gått 10 år och jag minns det som igår. Den fruktansvärda händelse som gjorde sitt avtryck i allas liv och en hel värld förändrades. Det är hemskt att dessa förbaskade terrorister lyckades och att det finns en uppsjö av terrorister som vill fortsätta skada oss. Idag är en dag då vi alla minns och tänker tillbaka. Kommer ni ihåg var ni befann er när detta hände?

Jag minns att jag först gick till skolan som vilken dag som helst. Vid lunchtid gick jag från skolan ner till Smedjans tobak där jag brukade jobba extra. Min granne Åsa ägde tobaken vid tillfället. Jag kom ner strax innan kl 13. I tobaken rullade texttv med spelresultat på tv apparaterna förutom på en tv. Där hade vi nyheterna på.
Jag minns inte exakt vad klockan var på eftermiddagen, men där kom första nyheten om att ett plan flugit in i ett av World Trade Center tornen och början av något overkligt var ett faktum.

Jag minns att jag och Åsa stod mitt i tobaken och tittade förstummade upp på tvn som visade bilderna på ett flygplan som flög rakt in i första tornet, gång på gång. Vi kunde inte tro på det vi såg.
Ett par minuter senare under direktsändning får vi se yttligare ett flygplan flyga rakt mot det andra tornet. Jag kommer ihåg att jag fick en stor klump av obehag i magen och hjärtat pumpade väldigt hårt. Jag ville börja gråta fast jag inte var direkt berörd utan befann mig flera hundra mil bort i en liten tobak. Åsa och jag stod och försökte förstå vad som hänt. Jag kunde inte slita blicken från tvskärmen.
Det man inte förstod då var hur detta skulle påverka hela världen.

Jag minns detta som om det var igår. När man ser på tv hur de två tornen plötsligt faller till marken.
Detta är som sagt det första jag minns av den dagen och kommer antagligen alltid att minnas.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Speedway

Där försvann den enda helg som inte var uppbokad. 
Det blev tydligen Gröndal, öl och speedway ikväll. Play-off final 2 mellan Ikaros Smederna och Rospiggarna. 


Tre veckor!!!

Om endast tre veckor sitter vi nu på planet påväg till drömmarnas land.
Tänk vad tiden går fort Fia, det var ju nyss vi bokade resan och då var det ett halvår kvar till avresedatum.
Men nu börjar det närma sig med storm steg, så pass att det börjar bli dax att planera packningen.

Har idag klickat hem ett laptop fodral och en mus till min dator från Tradera, som matchar min den perfekt.
Billigt blev det också, endast 138 kr inkl frakt.
Redan där är första raden på ToDo listan/packlistan avbockad.

 

Men nu är det fullfart framåt med arbete och de två sista helgerna innan resan är redan uppbokade med inflyttningsfester och flytthjälp. Då den här helgen inte är uppbokad på nått förutom rally i morgon, så ska jag skriva en lista på vad jag måste ha med och vad mer som behöver inhandlas, åksjuketabletter bl.a.







Ta inte livet för givet

Jag måste bara ta upp olyckan som hände igår som ej går att undgå, då vi miste en av Sveriges bästa hockeyspelare - Stefan Liv. Det är så fruktansvärt tragiskt och återigen får man en bekräftelse på att man inte kan ta saker och ting för givet.  Helt plötsligt händer en oförutsägbar händelse eller olycka som förändrar ens liv, någon annans eller avslutar ett.

Fast jag varit med om en del overkliga hemskheter, som gjort att man ser på livet med andra ögon, så finns det ändå stunder då man ändå tar livet för givet. Fast man varit med om dessa saker så verkar man ändå glömma bort detta och livet rullar på, tills en dag då något händer. Känslan av att komma på sig själv glömma en sån viktig sak som att inte ta saker och ting för givet, livet är otroligt skört och man ska försöka förvalta det på bästa sätt.

Igår när jag såg på nyheterna om flygolyckan, så kände jag inom mig att jag har tagit saker och ting för givet några fåtal ggr under den senaste tiden. Varför vet jag inte och vad jag tagit för givet vet jag inte heller, men som sagt känslan är obehaglig och jag blir arg på mig själv.

Som sagt efter rånet är jag mycket mer medveten om att man inte kan tänka - att det händer inte mig. Allt kan hända, hur overkligt man än kan tänka sig, så kan det ändå vara min tur i morgon eller en nära.
Nu vill jag inte att folk ska gå runt och vara rädda för att nått ska hända, mer att man ska försöka ta vara på tiden, ta vara på livet, ta vara på nära och kära. Även alla små stunder i livet är värda att ta vara på.

Usch va seriöst detta blev, men jag vill att alla ska försöka tänka till lite och ta han som livets både goda och onda ting. Allt ont har något gott med sig!

Det är otroligt tragiskt att Stefan Liv var med på planet och miste sitt liv. R.I.P


Days of our lives

I måndags satt jag och funderade hur jag skulle överleva den här veckan, då den började på sämsta möjliga sätt. Det är jobbigt när man försöker se allt med positiva ögon, men ibland går det bara inte och man gräver ner sig riktigt ordentligt i negativitet.

Men jag har iaf överlevt såhär långt och det är redan torsdag. Det är som vanligt en lång dag på kontoret, men jag känner mig ganska glad ändå. Eftersom början av veckan var så dålig känns det skönt att avsluta på topp.

Den här veckan har jag bara försökt att "gå in" i mig själv och försöka hitta tillbaka till min inre styrka. Detta med hjälp av träning. Dels för att jag får egen tid och bara kan tänka på mig själv, vilket jag på något sätt verkar behöva nu. Känns så ego och säga så, men om jag inte kan stå ut med mig själv hur ska någon annan kunna det?

Så hittils denna vecka har jag avverkat tre träningspass.

Måndag: Crossfit 30min
Tisdag: Bodypump 60 min och 60 min rask promenad
Onsdag: Aerobic Dans 60 min

Idag kommer jag som sagt hem sent och hinner dessvärre inte med någon träning. Men om det är okej väder, funderar jag på att dra på mig mina inlines för första, kanske sista gången i år.

I morgon är jag väldigt sugen på att köra ett pass i gymmet. Var så länge sen sist. Tanken var först att köra Bodypump på lördag morgon, men vi ska gå och titta på (för oss) årets första rally tävling istället.
Det är mycket årets första, men sommarn har ju bara runnit iväg och tiden har inte riktigt räckt till.





Tradera

Idag har jag budat och vunnit två auktioner. Mycket bra enl. mig själv.
Blev en pulsklocka och en laddare till min iPhone, för totalt 200 kr inkl frakt.

Då jag haft lite problem med andningen speciellt de senaste månaderna och märkt att hjärtat har en förmåga att rusa lite snabbt ibland. Så ville jag ha en pulsklocka så jag kan kontrollera pulsen vid träning och vid vila. Tycker att den blivit lite bättre de senaste veckorna, men jag har fortfarande ingen kontroll. Med hjälp av denna hoppas jag lära känna min puls lite bättre.

En extra laddare har jag saknat länge. Då det är världens sämsta batteritid på 3Gs så måste jag ladda telefonen på jobbet. Så det har hänt att man glömt usb kabeln i datorn på jobbet och inte kunnat ladda över natten, vilket medfört att jag inte kunnat lyssna på radio på morgonen.

Men då jag varit för snål för att köpa detta nytt, så kom jag på den briljanta idén att kolla på Tradera och vips så hade jag vunnit dessa två auktioner :)

I will try again tomorrow



Crossfit in my heart

Igår var det äntligen dax för höstschemat att dra igång på Forever. Jag var tok laddad för deras nytillskott Crossfit. Jag hade fått höra av intruktörer på gymmet att det är ett riktigt genomkörar pass på 30 min. Tydligen så fick benen en ordentlig omgång. Kl 19.15 stod jag redo på gymmet för lite uppvärmning på löpbandet. När det var dax halv 8 var vi endast 3 grabbar och 3 tjejer i sal 3. När man såg tavlan där det stod vad ett varv bestod av, kände jag att det är nog inte så tufft, speciellt inte benböjen. Man är van att köra slut på benen med vikter och många rep. på Bodypumpen, men tji fick jag. Mycket riktigt var benen värst.

Ett varv består av:

50 hopprep
40 benböj
30 crunch
20 skidhopp
10 armhävningar

Det var uppbyggt på så sätt att på 7 min ska hinna göra så många varv som möjligt av dessa övningar. Efter 7 min blev det 2 min vila, och sen var det bara att köra 7 hårda minuter till.
Bara för att vi var så duktiga fick vi en belöning av vår instruktör. Att köra stolen mot väggen *jippi*
Där försvann sista orken i benen vill jag lova, men vi alla överlevde dessa 30 min av sjuk träning och jag älskart!

Och som hon sa när vi skull gå är detta den ultimata träningen och man bör vara med från början, då det nu körs basövningar ett par veckor, därefter kommer övningarna att ändras till mer avancerade och tuffa.

Så testa ett pass crossfit om ni får möjligheten. Ni kommer känna smärta! :)



Ny dag = nya tag

Photobucket Pictures, Images and Photos



Missing someone

Photobucket Pictures, Images and Photos

May you rest in peace!

Som gräddet på moset efter en dålig start på dagen, avslutade den även på smästa möjliga sätt. Att man får ett oväntat/väntat besked att en familjemedlem i min andra familj gått bort.
En del av min andra familj som jag växt upp i och älskar. Trots att man inte pratat eller sets så ofta de sista året, kände man ändå värmen när man väl sågs. Minnen kom fram och man bara log.
Tyvärr har en del av den familjen nu lämnat oss. Till de efterlevande i familjen så älskar jag er och kommer alltid att finnas vid er sida.

Rest in peace!

Monday all day today

Nu ska jag starta inlägget med lite negativitet.
Usch och fy för måndagar helt enkelt. Kom knappt ur sängen imorse för att det var så grått och blåsigt ute. Ville bara krypa upp i soffan med Indisen under en filt och titta på en massa serier och film. Men icke! Det var bara att traska till tåget för att åka till Flen. Dagen har varit otroligt segt och siffrorna har fullkomligt snurrat i skallen.
Till råga på det så gick vår förbaskade tvättmaskin sönder igår kväll som bidragit till min deppighet. Saknar den redan och vet inte hur jag ska överleva utan. Detta är något jag inte alls behövde inför resan.

Men efter att ha känt mig negativ och deppig i ett par timmar fick jag ett samtal som gjorde mig glad och boosta mig med lite energi. Så nu ser jag fram emot nästa vecka och hoppas på att turen kan vara lite på min sida.

Förutom samtalet sitter jag och peppar för Crossfit som har premiär på gymmet ikväll. Ska bli fantastiskt roligt och testa ett pass som ska fullkomligt köra slut på oss på endast 30 min. Får se om man överlever :) 
Måste se till att stretcha ordentligt efter, för imorn är det bodypump som gäller och dans på onsdag. Som ni förstår måste jag försöka komma i någorlunda i form till den 30 sept.

Nu avslutar jag på topp och ska glädligen gå till tåget som ska ta mig hem.

Hejs svejs